Evitaţi să cumpăraţi PÂINEA care conţine aceşti 7 ADITIVI periculoşi

Să alegem cel mai sănătos sortiment de pâine din comerţ  poate fi destul de dificil, mai ales dacă avem la dispoziţie produse de diverse forme, ambalaje şi  preţuri.

Pentru a cumpăra pâine cât mai sănătoasă, este important să acordăm atenţie ingredientelor pe care le conţine şi să le evităm pe cele periculoase pentru sănătate.

Câteva ingrediente de evitat în pâinea de la magazin sunt:

L – cisteina

Este un agent de înmuiere adăugat de multe ori  la pâine şi alte produse coapte , în scopul de a accelera prelucrarea industrială. Deşi este, uneori , obţinută într-un laborator, cea mai mare parte provine, de fapt, dintr-o sursă naturală. Această sursă naturală o reprezintă firul de păr uman, pene de pui  şi coarnele de vacă, dizolvate în acid, înainte ca L – cisteina să fie extras şi să se adauge în pâine.

Alloxan

Pâinea din făină de grâu, albă, de uz industrial, trebuie evitată. Făina din care este făcută respectiva pâine este albită pe cale chimică, cu ajutorul unor substanţe periculoase pentru sănătate. Dintre acestea, substanţa numită alloxan, care este un agent de înălbire special, despre care se presupune că ar favoriza apariţia diabetului, prin distrugerea celulelor de tip beta din pancreas.

Bromatul de potasiu

Marile companii de panificaţie iubesc bromatul de potasiu, deoarece micşorează timpul de coacere şi întăreşte aluatul, iar firmele pot economisi bani. Studiile arată că bromatul de potasiu are potenţial cancerigen, deşi cercetătorii de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii vorbesc doar de tumorile apărute la şoareci. Acest ingredient periculos a fost a fost legat de tiroidă şi de apariţia cancerului de rinichi, ceea ce a dus la interzicerea completă în alte ţări, inclusiv UE , Brazilia, Peru, Coreea de Sud şi China.

Consumata regulat, painea cu aditivi periculosi duce la boli grave

Azodicarbonamida (ADA)

Acest aditiv îmbunătăţeşte textura pâinii moale. Este  folosit la îmbunătăţirea texturii în produsele de panificaţie. Studiile arată o incidenţă mai mare a tumorilor la şoarecii femele în urma servirii produselor alimentare cu ADA. A fost demonstrat că afectează sănătatea aparatului respirator , cauzând astm şi reacţii alergice la unele persoane. Adăugat la produsele alimentare în Singapore, se pot primi până la 15 ani de închisoare.

Hidroxianisol butilat  (BHA)

Hidroxianisol butilat este un antioxidant folosit ca un conservant în industria panificaţiei, care împiedică oxidarea grăsimilor şi care face pâinea să se strice prin râncezire. BHA se numără printre substanţele posibil cancerigene pentru oameni şi de aceea trebuie evitat.

Sirop de fructoză din porumb

Acest aditiv dă culoarea maro de pâine prăjită şi ajută la creşterea aluatului. Producătorilor le place pentru că este cea mai ieftină formă de zahăr. Pe de altă parte, specialiştii din domeniul sănătăţii îl desemnează ca fiind unul dintre factorii care au dus la epidemia de obezitate din America. Consumat în exces, siropul de fructoză din porumb a fost asociat cu hipertensiune arterială , sindrom metabolic, boli de ficat gras non- alcoolic şi multe alte afecţiuni.

Cereale rafinate

Le lipsesc toate elementele nutritive pe care le conţin cereale integrale, se descompun uşor în zaharuri simple care  pot determina un nivel ridicat de zahăr în sânge. Ne fac mai vulnerabili la rezistenţa la insulină şi a tensiunii arteriale ridicate, iar riscul de un atac de cord creşte cu 30%. De reţinut: ” făina de grâu îmbogăţită ” nu este sinonim cu cereale integrale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *