Este sau nu bine să ținem PLANTE în DORMITOR?

Prezența plantelor în dormitor este un subiect destul de aprig dezbătut.

Plantele de apartament pot fi de un real ajutor pentru sănătate, având un rol important în procesul purificării aerului, prin eliminarea poluanților și a toxinelor, dar și prin reglarea umidității din atmosferă.

Ele absorb dioxidul de carbon și eliberează în aer oxigen, eliminând chimicale periculoase din mediul interior.

De asemenea, contribuie la ameliorarea simptomelor tulburărilor de respirație și la prevenirea instalării diverselor boli.

Plantele și energia

Specialiștii în feng shui (o știință milenară care studiază spațiul locuit de om) spun că nu este bine să dormim acolo unde cresc plante.

Se pare că plantele au o energie vibrantă, puternică de creștere, energie care  nu este potrivită pentru locul unde dormim, unde ne relaxăm și ne odihnim.

Specialiștii feng shui mai spun că lucrurile care cresc în timp ce dormim dăunează calmului și odihnei. Ele intră în contradicție cu energia omului în timpul somnului.

Plantele în dormitor, pe timpul nopții

Plantele produc oxigen în timpul zilei, consumând dioxidul de carbon prin fotosinteză. Însă acest proces se desfășoară doar în prezența luminii.

În timpul nopții, plantele consumă oxigenul și elimină dioxid de carbon, prin procesul cunoscut sub numele de respirație.

Prezența unei plante în dormitor pe timpul nopții nu este una periculoasă pentru sănătate. Ritmul ei de respirație este mult mai lent decât ritmul de fotosinteză. Cu alte cuvinte, nu consumă atât de mult oxigen încât să pună viața în pericol.

Plante benefice în dormitor

Arborele Bonsai are capacitatea de a alunga gândurile materialiste și a le îndrepta spre cele spirituale. Îl  face pe om mai sensibil, mai intuitiv, să își dorească să se schimbe în bine.

Azalea menține în cameră o dispoziție bună și o energie pozitivă și care risipește energiile egoiste.

Crassula,care se mai numește și arbore de jad, absoarbe energiile negative din cameră, fiind ideală pentru persoanele agitate, supărate sau care adună energii negative.

Violetele purifică spațiul dormitorului și absorb toată starea negativă.

Mușcatele roșii sau albe cu frunze încrețite ȋncarcă cu energie bună și înveselesc.

Cactușii produc oxigen pe timpul nopții. În plus, absorb undele electromagnetice, astfel că pot fi așezați lângă televizor, radio sau calculator.

loading...
Loading...

2 Comments

  1. 1
  2. 2

    Pentru curiosi,cititi cartea,,VAMPIRII SI DONATORII CASEI,,scrisa de un rus.Este foarte interesanta,si puteti obtine cateva informatii ddosebite ,despre plante,pisici,caini,pasari.Si despre energiile ,negativa ,pozitiva,care sunt emise de aceste organisme vii. !

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>