Elixiruri pentru CARDIACI, la schimbarea de anotimp

La început de toamnă, când aerul devine mai umed şi se răceşte, cardiacii se simt rău, acuzând dureri în piept, dispnee, palpitaţii, ameţeli şi stări de leşin.

Din fericire, inima poate fi îngrijită cu metode populare şi ieftine.

Concomitent cu terapia prescrisă de medicul curant, inima bolnavă răspunde ‘’bucuroasă’’ la următoarele terapii:

Balsam cardiac

Se iau 3 lămâi şi câte 200 gr. miez de nucă, stafide, smochine, caise şi prune uscate, care se trec prin maşina de tocat.  Se amestecă cu 1 kg. miere de albine, 500 ml. sirop de măceşe şi 100 ml. tinctură de păducel. Preparatul se lasă la macerat, în frigider, timp de 3 zile.

♣ Se ia câte 1 lingură, dimineaţa, pe stomacul gol, până la terminarea preparatului. Se fac 2-3 cure pe an.

Aritmie (fibrilaţie auriculară)

Se prepară două amestecuri de plante, în părţi egale:

  1. Flori de tei, vâsc, fructe de păducel, fructe negre de scoruş şi seminţe de mărar;
  2. Cimbru, sunătoare, salvie, coji de ceapă.

Se bea alternativ, 3 zile, ceai preparat din amestecul nr. 1, apoi 3 zile ceai din reţeta nr. 2 (se poate şi din 5 în 5 zile).

Mod de preparare şi administrare

Se iau 2 linguriţe de plante din fiecare amestec şi se infuzează în 250 ml. apă fierbinte – trei ore plantele din primul set şi o oră din al doilea set.

Se administrează infuzia strecurată, împărţită în 3 reprize – câte 75 ml – între mese, la intervale egale de timp (de exemplu la orele 8, 14, 20). La majoritatea pacienţilor, concomitent cu dispariţia aritmiei, se reglează şi tensiunea arterială.

nuca-miere

Balsamul din lamai, miere si nuca trateaza inima bolnava

Dispnee cardiacă

În cazul dispneei provocate de o afecţiune cardiacă, se foloseşte talpa-gâştii, o plantă vestită pentru ȋmbunătățirea funcţionarii muşchiului cardiac, normalizarea ritmului şi creşterea puterii de contracţie cardiacă. De asemenea, are efect calmant în nevroze şi reglează tensiunea arterială.

♣ Două linguri de talpa-gâştii se opăresc în 250 ml. de apă fierbinte şi se infuzează în termos sau într-un vas învelit cu un material călduros, timp de 2 ore. Se bea câte 1 lingură din infuzia strecurată, de 5 ori pe zi, între mese.

♣ Dacă durerile de inimă sunt provocate de nevroză, se consumă câte 60 ml, de 3 ori pe zi, cu o oră înainte de masă.

Insuficiență cardiacă cu dispnee

Seara, se pune pe foc 1 litru de apă rece, în care au fost adăugate  3 linguri de talpa-gâştii, 2 linguri rădăcină de odolean, 5 linguri de cicoare (iarbă), 2 linguriţe flori de lacrămioară şi 4 linguri de flori sau fructe de păducel. Se lasă să dea în clocot, după care se mai ţine pe foc slab încă 5 minute se lasă la infuzat aproape până la răcire.

În infuzia călduţă se adaugă 1 pahar de boabe de ovăz zdrobite, lăsându-se acoperit până dimineaţa.

♣ Se administrează câte 150 ml, de 4 ori pe zi, înainte de masă, în cure de 21 de zile.

Hipotensiune

Pentru reglarea tensiunii, se prepară următoarea infuzie:

Se prepară un amestec din câte câte 4 linguri de: rădăcină de leuştean, frunze de mesteacăn, coada-şoricelului, şovârf, urzică, patlagină, rotungioară; câte 2 linguri – coada-calului, trifoişte-de-baltă, fructe de ienupăr, flori de cicoare şi de siminoc, 14 linguri de sunătoare.

Seara, se pun ȋn termos 3 linguri de amestec, se toarnă 550 ml. de apă fierbinte şi se lasă până dimineaţa.

♣ Infuzia se împarte în 3 doze şi se administrează cu 30-40 de minute înainte de masă. Se ţin cure de 14 zile, cu pauze de 5 zile, până la terminarea amestecului.

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *