Medicină naturistă, Rețete naturiste

Elixiruri din CONIFERE care curăţă PLĂMÂNII şi vindecă infecţiile respiratorii

Sistemul respirator este ‘’atacat’’ zilnic de o gamă variată de factori care ruinează sănătatea plămânilor.

Mediul poluat contribuie la acumularea de mucus şi toxine în alveolele pulmonare.

Lipsa de efort fizic, fumatul şi stresul frecvent sunt, de asemenea, factori care duc la creşterea numărului bolnavilor de astm, bronşită, emfizem, bronşiectazie, tuberculoză sau pneumonie şi cancer.

Din fericire, natura ne pune la dispoziţie numeroase opţiuni pe care le putem utiliza cu succes pentru purificarea şi sănătatea plămânilor.

Sirop de conifere

În lunile mai-iunie, se culeg vârfurile fragede, cu ace moi, de pe crengile coniferelor. Vârfurile cu ace se pun în borcane de 1 litru, în straturi alternative, cu miere de albine, şi se presează bine cu o lingură de lemn.

Borcanul se închide şi se păstrează la rece, în frigider, timp de 3 săptămâni, după care conţinutul se strecoară.

  • Se ia câte 1 lingură de sirop de conifer, de 3 ori pe zi, între mese, până se consumă întreaga cantitate din borcan. Se face o pauză de 2-3 săptămâni şi se începe următoarea cură.

Decoct din brad şi lapte

Într-un recipient se adaugă 2 linguri (30 g) de ace de brad sau molid măcinate fin şi 1 litru de lapte. Se pun la fiert, iar după ce laptele a dat în clocot, licoarea se lasă pe foc mic pentru încă 15 minute. La final, se filtrează şi se împarte în 3 părţi egale.

Decoctul din brad si lapte purifica plamanii

  • Se bea câte o porţie înainte de fiecare masă, în cure de câte 1 săptămână. Este un foarte bun adjuvant în tratamentul tuberculozei pulmonare.

Alte efecte:

  • recomandat şi copiilor cu deficit de calciu sau cu stări de agitaţie psihomotorie;
  • recomandat şi adulţilor care depun efort fizic prelungit.

Tinctură din ace şi conuri de brad

Într-un borcan se pun 20 g de ace de brad tocate fin şi 1 con de mărime medie, mărunţit. Peste plante se toarnă 100 ml. alcool alimentar de 70 de grade. Recipientul se închide ermetic, iar preparatul se lasă la macerat timp de 10 zile, agitându-se de 3-4 ori pe zi.

Se filtrează şi se pune la decantat, în frigider, încă 6 zile. În final, se filtrează din nou, iar tinctura rezultată se toarnă în sticluţe închise la culoare.

  • Se administrează 20-30 de picături de tinctură, dizolvate în apă, de 2-3 ori pe zi, înainte de fiecare masă. Cura se ţine 2-3 săptămâni şi se reia, la nevoie,  după o pauză de 7 zile. Este recomandată în special pentru bronşită cronică şi iritabilitate a căilor respiratorii superioare. Luptă cu succes împotriva virozelor pulmonare şi ajută la decongestionarea sinusurilor.

Alte efecte:

  • recomandată pentru tratarea afecţiunilor bucale: afte şi răni ale gingiilor (are o puternică acţiune antiseptică)
  • este benefică şi în cazul bolilor renale, deoarece reduce inflamarea rinichilor şi căilor urinare (calităţi antiinflamatoare)
  • contribuie la eliminarea viermilor intestinali.
loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>