Elixiruri de casă pentru o IMUNITATE de fier

Un sistem imunitar bun este capabil să lupte cu numeroase infecţii şi atacuri asupra organismului.

Cu toate acestea, stilul de viaţă modern duce deseori la slăbirea imunităţii şi de cele mai multe ori nu ne dăm seama decât când descoperim că ne îmbolnăvim frecvent.

Pentru a ne apăra de infecţii, răceli şi gripe, există o sumedenie de remedii pe care le putem încerca:

Lapte bătut cu rocoină

Într-un pahar de lapte bătut în care s-a adăugat o jumătate linguriţă de scorţişoară se pune 1  linguriţă cu vârf de rocoină (păsatul vrăbiilor – Stellaria media). Se consumă dimineaţa, pe nemâncate, şi înainte de prânz, cu înghiţituri mici, timp de 10-14 zile.

Ceai de lemn – dulce

O lingură de rădăcină de lemn-dulce se pune în 300 ml. de apă rece, se aduce până la fierbere, se ţine pe un foc mic 15 minute, se strecoară şi se bea cu înghiţituri mici, înainte de mese, timp de 21 de zile.

Suc de legume (pentru prevenirea infecţiilor urinare)

Sucul de legume previne infectiile urinare in sezonul rece

Se bea timp de 15 zile, de 2 ori pe zi, câte 100 ml. de amestec obţinut din: 100 ml. suc de pătrunjel, 200 ml. suc de ţelină şi 400 ml. suc de morcov. După o pauză de 7 zile, se bea timp de 15 zile, de 2 ori pe zi, câte 100-200 ml. (în funcţie de greutatea corporală) de amestec preparat din: 200 ml. suc de sfeclă, 200 ml. suc de castraveţi şi 500 ml. suc de morcov.

Albuş şi lămâie

⇒ Se separă albuşul de la 2 ouă proaspete de găină (nu mai vechi de 36 de ore), se adaugă sucul de la o jumătate de lămâie şi se amestecă (nu se mixează) timp de 10 minute.

⇒ Se adaugă 400 ml. apă fiartă şi răcită, se pune într-un vas emailat pe un foc mic şi se încălzeşte până la 51-52 de grade, amestecând permanent. Se îndepărtează de pe foc şi se pune într-un vas cu apă rece. După răcire, amestecul se strecoară prin 3-4 straturi de tifon, apoi se mai adaugă sucul de la o jumătate de lămâie şi 2 linguri miere de albine.

♣ Se consumă câte 1-2 linguri, la fiecare 3 ore, dacă organismul este slăbit. Pentru profilaxie, se consumă lunar, timp de 3-4 zile, câte 3 linguri de preparat pe zi, între mese, în perioadele reci ale anului.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *