Medicină naturistă

ELIXIRUL TINEREŢII dezvăluit de medicul rus Mikhail Tombak într-unul din bestsellurile sale mondiale

Dr. Mikhail Tombak, absolvent al Facultăţii de Biologie din cadrul Universităţii de Stat din Rusia, a scris o serie de bestselleruri având ca subiect îngrijirea sănătăţii şi tratamentele.

Suferind de numeroase boli, specialistul a studiat intens terapiile alternative tibetane, chinezeşti şi alte metode orientale, experimentând adesea pe propriul său corp şi devenind astfel una dintre autorităţile mondiale de seama în domeniile sănătăţii şi longevităţii.

În cartea sa ‘’Am putea trăi 150 de ani?’’, Mikhail Tombak ne învaţă cum să adoptăm practici sănătoase pentru a ne prelungi durata de viaţă.

Printre remediile oferite se numără şi următorul remediu, considerat un elixir al tinereţii:

‘’Elixirul Tinereţii’’ – Reţetă

Elixirul ajută întreg organismul să se menţină tânăr, eliminând toxinele din intestine, rinichi, ficat şi sânge. Acţionează benefic asupra sistemului circulator, asupra sistemului limfatic, curăță articulaţiile şi ajută la buna funcţionare a organelor interne.  Terapia se face cel puţin o dată pe an.

Cum se procedează

Se iau 10 kilograme de ridiche neagră. Ridichile se spală cu tot cu coajă, după care se toacă. Bucăţile se pun în storcător. Se obţin astfel 3 litri de suc natural, care se păstrează în recipiente de sticlă, închise ermetic, la frigider (obligatoriu!).

  • Din acest suc se consumă câte 1 linguriţă, de 3 ori pe zi, la o ora după fiecare masă, până la epuizarea întregii cantităţi.

În timpul terapiei pot apărea dureri de ficat, deoarece vezica biliară se curăță de pietre şi sare. Ele pot fi ameliorate punând o pernă electrică sau o sticlă cu apă caldă pe ficat timp de o oră.

Dacă nu apar aceste dureri de ficat, cantitatea de suc se poate creşte cu până la 3 linguriţe, însă numai după 7 zile de tratament.

Pentru mentinerea tineretii organismului, Dr. Mikhail Tombak (foto) recomanda ridichea neagra

Pulpa de la ridichi nu se aruncă

Pulpa de la ridichi nu se aruncă, ci se pune într-un vas smălţuit sau din inox, peste care se toarnă 300 gr. de miere. Se amestecă cu o lingură de lemn, se acoperă cu un capac şi se pune un obiect greu deasupra, astfel încât recipientul să fie închis ermetic. Se păstrează într-un loc uscat şi călduţ şi se amestecă cu o lingură de lemn din când în când.

  • După 2-3 zile, se mănâncă pulpa – câte 2 sau 3 linguri pe zi.

Bine de ştiut

  • În timpul terapiei cu suc, persoanele cu depuneri nesănătoase pe sistemul osos pot experimenta dureri destul de mari – este vorba despre aşa numita „criză de vindecare”, un fenomen normal în timpul procesului de curăţare a organismului.
  • În timpul terapiei se limitează consumul produselor de origine animală şi al pâinii, se evită mâncărurile fierbinţi şi acre, optându-se în schimb pentru alimente naturale, plante, fructe şi legume.
  • Important este şi consumul de apă pură, biologic activă, compatibilă cu celula umană.
loading...
Loading...