Un ELIXIR la îndemâna oricui ne prelungeşte VIAȚA cu 20 de ani şi ne face să ne simțim mai tineri!

Îmbătrânirea este un proces continuu care debutează la naştere şi continuă în toate etapele vieţii.

Oamenii de știință disting între două tipuri de îmbătrânire, primară şi secundară.

Îmbătrânirea primară cuprinde transformările inevitabile din structura corpului, determinate de ereditate.

Procesul de îmbătrânire secundară cuprinde persoanele afectate de accidente sau de boli.

Deși nu putem opri îmbătrânirea, o putem controla și întârzia. Farmacia naturii ne pune la dispoziție un prețios elixir al tinereții: ceaiul verde (Camellia sinensis).

Ceaiul verde prelungește viața

O universitate din Japonia a studiat efectele consumului zilnic de ceai verde, la adulții între 40 și 79 de ani. Studiul a durat 11 ani.

Concluzia: consumul de ceai verde este invers asociat cu îmbătrânirea și cu moartea survenită din cauza diferitelor boli.

Spre deosebire de participanții care consumă 1 cană de ceai pe zi, cei care au consumat 5 sau mai multe căni de ceai verde au avut un risc al mortalității mult mai mic.

S-a mai constatat că, la marii consumatori de ceai verde, tinerețea biologică este cu 5 până la 20 de ani prelungită față de cei care consumă puțin ceai verde sau consumă ceai negru ori cafea.

Ceai verde – mod de preparare

Pregătirea ceaiului verde în Japonia include 2 g frunze la 1 cană (250 ml), turnându-se apă la 60-75 grade Celsius. Se lasă 1 – 1 1/2 minute, după care se strecoară.

Se consumă pe perioade lungi de timp, de ordinul lunilor. Calitatea apei contribuie la obținerea gustului autentic, fiind sugerată cea lipsită de calciu.

Un ceai miraculos

Pe lângă faptul că încetinește îmbătrânirea, ceaiul verde  poate neutraliza radicalii liberi, agresori celulari proveniți din elaborarea energiei necesare organismului.

Totodată, poate bloca enzimele secretate de țesutul tumoral care dezagregă proteinele gazdei, pentru a ușura invazia metastatică.

Flavonoidele din ceaiul verde inactivează nicotina și gudronul tabagic, formând cu aceste substanțe toxice corpi neutri.

Precauții și contraindicații

Curele cu ceai verde nu sunt recomandate persoanelor hipertensive, cardiacilor cu probleme foarte grave și bolnavilor aflați sub medicație psihotropă.

Persoanele cu tulburări de somn nu vor consuma cantități foarte mari de ceai verde, mai ales după ora 17.

Copiilor sub 12 ani li se vor administra cantități foarte mici de ceai verde (sub 0,75 grame pe zi), eventual în amestec cu alte plante (chimen, fenicul, iasomie).

Prin taninurile pe care le conține, ceaiul verde preia două treimi din fierul alimentelor, fapt de care se va ține seama, la anemici.

 

 

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>