ELIXIRUL gratuit din natură pentru FICAT și VEZICA BILIARĂ (detoxifiant, cu imense beneficii pentru sănătate)

Ficatul și vezica biliară sunt două organe ‘’înrudite’’, cu funcții comune, localizate în partea dreaptă a abdomenului și legate prin tuburi numite căi biliare.

Ficatul elimină toxinele, sintetizează hormonii și enzimele, înmagazinează glicogen și gestionează depozitele de fier, cupru și vitamina A, distruge celulele virale sau bacteriene moarte.

Vezica biliară depozitează bila secretată de ficat. Aceasta contribuie la îmbunătățirea digestiei și la absorbția corespunzătoare a nutrienților.

Ficatul și vezica biliară sunt îndeosebi afectate de către alimentația foarte bogată în calorii, în grăsimi și proteine (mai ales de origine animală).

Din acest motiv, este extrem de utilă o cură care să ajute la curățarea și stimularea lor.

Sucul din frunze de păpădie drenează ficatul și vezica biliară

Pentru a-i permite ficatului să-și îndeplinească funcțiile vitale și a ajuta bila în procesul de optimizare a funcționării aparatului digestiv, este esențială adoptarea unui stil de viață cât mai sănătos.

De mare ajutor în acest sens este și sucul din frunze de păpădie (Taraxacum officinale), un elixir de sezon cu o influență salutară asupra sistemului hepatic și a secreției bilei.

Acesta sporește considerabil volumul de bilă secretată și regularizează contracțiile vezicii.

Suc de frunze de păpădie

Se iau două mâini de frunze de păpădie proaspăt culese, se spală bine, se taie cât mai mărunt și se pun la macerat vreme de 3-4 ore, în jumătate de litru de apă, după care se filtrează.

Sucul (amar) astfel obținut se consumă pe parcursul unei zile, în cure de cel puțin 2 săptămâni.

Cura cu suc de frunze de păpădie

— are efect decongestionant asupra bilei;

— stimulează activitatea ficatului;

— este un excelent adjuvant în hepatită cronică (inclusiv formele evolutive);

— este un excelent adjuvant în diskinezia biliară;

— ajută foarte mult în tulburările digestive și de altă natură, conexe cu disfuncții ale ficatului și ale vezicii biliare.

Precauții, contraindicații

Sucul de păpădie nu este recomandat în sarcină, alăptare. Nu trebuie să consume păpădie persoanele alergice la mușețel, crizanteme, gălbenele, coada – șoricelului, margarete sau iod.

Persoanele care suferă de afecțiuni renale, vezică urinară sau calculi biliari trebuie să consulte un medic specialist înainte de a consuma.

Sucul poate interacționa cu medicamentele pentru subțierea sângelui, diuretice, antibiotice, litiu, medicamente pentru diabet și alte medicamente ce sunt metabolizate de ficat.

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>