Rețete naturiste, Tratamente naturiste

ELIXIRELE tinereții recomandate de practicieni PERSOANELOR VÂRSTNICE, dar şi tinerilor

Medicina tradițională siberiană recomandă remedii care se bazează pe puterea curativă a usturoiului, îndeosebi persoanelor vârstnice.

Originare din regiuni diferite – unul din Siberia, celălalt din Ucraina – aceste două remedii au fost prescrise bătrânilor suferinzi de debilitate generală, de pierderea energiei și a poftei de mâncare, de deficiențe respiratorii și o serie de alte afecțiuni.

Usturoi cu ceapă și miere

Acest remediu a fost a fost prescris de practicieni persoanelor în ultimul stadiu de senilitate, celor imobilizați de debilitate generală, angină pectorală, deficiențe cronice ale aparatului respirator, lipsă totală de energie.

Ingrediente

 • 100 g usturoi
 • 150 g ceapă
 • 350 g miere
 • 2 linguri oțet de mere

Mod de preparare

Usturoiul și ceapa se dau printr-o răzătoare fină, iar peste ele se toarnă oțetul de mere. Preparatul se păstrează într-un loc cald, timp de 24 de ore.

Usturoiul, ceapa și oțetul de mere se amestecă apoi cu miere încălzită ușor, până la 40 de grade Celsius, pe bain-marie. Se închide recipientul cu capac și se păstrează la loc cald, timp de 7 zile. Se strecoară printr-o sită deasă și se administrează.

Administrare

Se iau 4 lingurițe, una după alta, o dată pe zi. Tratamentul se continuă fără să se întrerupă nici o singură zi. Are un efect cumulativ de energie excepțional.

Elixir ucrainean

Această rețetă este întrebuințată în provinciile Kiev și Knarkov din Ucraina, de peste 500 de ani, a fost și mai este încă un adevărat ‘’elixir al tinereții’.

Se recomandă mai ales când ‘’bolile batranetii’’ sunt combinate cu obezitatea.

Elixirul cu usturoi și suc de lămâie poate fi folosit și de tinerii care se plâng de lipsă de energie, hipotensiune sau se simt obosiți când fac efort.

Ingrediente 

 • 350 g usturoi bine pisat
 • sucul a 24 de lămâi (fără semințe)

Mod de preparare și administrare

Se amestecă usuturoiul bine pisat cu sucul de lămâie proaspăt stors. Ingredientele se lasă timp de 24 de ore într-un borcan acoperit cu tifon. Se agită recipientul înainte de utilizare.

Se ia 1 linguriță, seara, cu o jumătate de pahar de apă caldă. În doar 10 zile, apare o îmbunătățire a tonusului întregului organism.

loading...
Loading...

5 Comments

 1. 1
 2. 2
 3. 3

  Poate ca usturoiul simplu (necombinat cu altceva) e iritant al mucoasei gastrice. Dar folosit in combinatie cu sucul de lamaie, care in mediul bazic e un antiacid stomacal foarte bun, nu afecteaza stomacul, din contra, il ajuta.

 4. 4
 5. 5

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>