Rețete naturiste, Tratamente naturiste

ELIXIR din 3 ingrediente la îndemâna oricui, care desfundă ARTERELE de dopurile de COLESTEROL

Colesterolul nu este neapărat dăunător organismului, ci dimpotrivă, îl ajută să funcționeze.

Ficatul este cel care sintetizează cea mai mare parte din colesterolul de care are nevoie organismul uman.

Cele mai multe grăsimi sunt transformate de ficat în colesterol, pe care sângele îl transportă peste tot prin  organism.

Acestea gâtuie fluxul sanguin și rămân fixate de pereții arterelor. Arterele se blochează cu dopuri de colesterol, ceea ce duce la boli cardiovasculare, apoplexie și chiar moarte.

Pentru menținerea unui nivel echilibrat al colesterolului, se recomandă remediul pe bază de miere, lămâie și usturoi.

Miere, lămâie și usturoi

Mod de preparare

Se pun într-un vas 10 lămâi, iar peste ele se toarnă apă fiartă. Se lasă așa timp de 10-15 minute, după care se stoarce sucul din ele. Peste sucul de lămâi se adaugă 1 kilogram de miere și se amestecă bine.

În continuare se decojesc și se pisează 10 căpățâni mari de usturoi. Se pune usturoiul pisat într-un borcan și se amestecă cu sucul de lămâie și cu mierea.

Se învelește borcanul într-un prosop de culoare închisă și se lasă în frigider timp de 7 zile. După această perioadă se amestecă bine conținutul.

Mod de administrare

Se ia câte 1 linguriță, de 3-4 ori pe zi. Cantitatea ar trebui să fie suficientă pentru aproximativ 2 luni. Se face o pauză de 4 luni, după care se pregătește din nou amestecul, în același mod, și se repetă tratamentul.

Repetat cu regularitate, tratamentul întreține cu succes sănătatea vaselor de sânge.

Lămâia

Conținutul ridicat de potasiu din lămâie contribuie la controlul tensiunii arteriale, în timp ce vitamina C reduce nivelul colesterolului, dacă acesta este foarte mare.

Atunci când în organism există o cantitate prea mică de vitamină C, colesterolul nu mai poate fi prelucrat și eliminat.

Mierea 

Mierea acționează favorabil asupra metabolismului grăsimilor, respectiv a nivelului colesterolului.

Usturoiul

Usturoiul previne formarea plăcii de grăsime în artere. Usturoiul fluidifică sângele, ȋmpiedică formarea cheagurilor de sânge și scade colesterolul sangvin.

Studiile au arătat că nivelul colesterolului sangvin poate scădea cu 15-20% după doar 1 lună în care se consumă zilnic 3 g (1 cățel) de usturoi crud. Totodată, s-a observat că usturoiul determină creșterea nivelului colesterolului ‘’bun’’ (HDL) și scăderea celui ‘’rău’’ (LDL).

 

 

 

loading...
Loading...