Rețete de slăbit

Elixir cu ANANAS și ȚELINĂ: înlocuiește micul-dejun, elimină excesul de apă și ‘’topeşte’’ grăsimea

Multe regimuri de slăbire presupun un meniu foarte variat, destul de greu de urmat de către o persoană foarte ocupată.

O soluție la îndemână și cât se poate de rapidă pentru a pregăti o gustare sănătoasă constă în prepararea sucurilor naturale din fructe și legume.

Smoothie-ul cu țelină și ananas reprezintă modalitatea excelentă pentru a începe ziua. Este plin de vitamine, fibre, enzime și minerale, deci poate reprezenta un mic dejun grozav.

Smoothie cu ananas și țelină pentru slăbit

Ingrediente

  • 2 căni cu ananas proaspăt
  • 1 tulpină de țelină
  • 2 căni cu apă
  • sucul proaspăt stors de la 1/2 de lămâie

Mod de preparare și administrare

Ananasul se taie în bucăți mici. Țelina se spală bine sub un jet de apă rece, se curăță și se taie.

Se adaugă bucățile de țelină ȋmpreună cu cele de ananas în blender, se toarnă apa și sucul de lămâie peste ele. Se amestecă totul pentru câteva minute.

Se consumă în fiecare dimineață, în loc de micul-dejun, în decurs de 2-3 săptămâni.

Ananasul 

Ananasul curăță stomacul și intestinul. Enzima numită bromelaină, prezentă din abundență în ananas, descompune proteinele și stimulează digestia.

De asemenea, conținutul ridicat de săruri de potasiu favorizează eliminarea surplusului de lichid din organism, precum și a surplusului de greutate.

În același timp, se îmbunătățește și metabolismul, curățarea sângelui de toxine, motiv pentru care este recomandat a fi consumat regulat de persoanele obeze.

Țelina

Tulpina de țelină are efecte diuretice, ajutând la eliminarea excesului de apă din țesuturi și la ‘’topirea’’ mai eficientă a adipozităților în exces.

Conține fibre și un tip de carbohidrați care țin apetitul sub control. Fibrele absorb apa și dau senzația de sațietate.

În plus, reduce reactivitatea la stres, fiind de mare ajutor pentru combaterea așa-numitelor ‘’accese de foame’’, care apar frecvent la obezi, mai ales în condiții de tensiune emoțională.

Apa cu lămâie

Apa cu lămâie dă o mână de ajutor acidității gastrice prin creșterea nivelulului acestei acidități, dat fiind faptul că lămâia are astfel de proprietăți.

Se ȋmbunătățeşte, astfel, procesul de digestie al alimentelor care urmează să fie consumate.

Totodată, apa cu lămâie aduce un aport crescut de calciu, potasiu, vitamina A, C, fier și fibre pectinice  care ajută la absorbția nutrienților, controlează nivelul de colesterol, previn constipația, conferă sațietate pe termen lung și ajută la slăbit.

Contraindicații

Ananasul crește aciditatea sucului gastric și nu este recomandat în cazuri de ulcer gastric, hiperaciditate. La fel de atente trebuie să fie și persoanele cu hemofilie, hemoragii interne.

 

loading...
Loading...