Efectul uimitor pe care îl obținem dacă stăm zilnic în fața unui ghiveci cu MUȘCATE

Mușcata roșie, numită și Geranium, este o floare ornamentală și totodată medicinală, cu efecte nebănuite asupra sănătații.

Cele mai puternice efecte asupra sănătăţii le are muşcata cu flori roşii ca sângele.

Aceasta emană anumite substanţe active care distrug stafilococii şi streptococii din mediul înconjurător. Este un bun calmant, un sedativ natural, combate cu succes stresul.

Mușcata roșie este benefică persoanelor care suferă de neurastenie şi insomnie.

Terapia cu mușcate contra stresului

Mușcata este un sedativ natural și combate cu succes stresul.

Spre exemplu, în apropiere de capitala Rusiei, la Sanatoriul de boli nervoase din Novomoskovsk, există secţii speciale care folosesc terapia cu muşcate.

Potrivit Gleb Maiakov, medic psihiatru în cadrul sanatoriului,  ‘’Geranium-terapia este utilizată în Rusia încă din anii ’80 şi constă într-o metodă simplă:

  • cei care suferă de tulburări psihice uşoare, de stres, anxietate, angoasă, se aşează o dată pe zi, timp de 30 de minute, în faţa ghiveciului şi inspiră puternic mirosul emanat de frunze şi flori’’.

O astfel de terapie cu muşcate vine în completarea schemei de tratament medicamentos, însă efectele ei deosebite au surprins chiar şi personalul medical.

Aromoterapie cu mușcată, pentru relaxare

Într-un borcan transparent, de 750 ml, se pune 1 pahar de pastă din frunze și florile tocate de mușcată.

Se toarnă deasupra 125 ml de alcool dublu rafinat, se închide etanș și se ține în lumina soarelui puternic, timp de 2 săptămâni.

Se deschide borcanul, se umple cu uleiul nerafinat (de porumb, de măsline, de floarea-soarelui), se închide din nou ermetic și se mai ține la soare încă 2 săptămâni. Se strecoară și se stoarce bine.

  • Câteva picături de ulei se toarnă pe un șervețel și se păstrează într-un flaconaş închis etanș. Se folosesc pentru diminuarea epuizării psihice, în cazuri de insomnie, astenie.

Baie cu mușcată – contra nevrozelor, insomniei, stării de agitație

Se toacă 4-5 rădăcini proaspete de mușcată și 1 pahar din frunzele proaspete.

Se pun pe foc în 5-7 litri de apă fierbinte, se țin 20 minute pe un foc mediu, se acoperă și se lasă la infuzat timp de 2-3 ore, apoi se strecoară și se adaugă în cada cu apă caldă.

Tratamentul are efect calmant și durează 10-15 zile.

Contraindicații

Persoanele care suferă de astm bronșic sau au alergie la mirosul de mușcată sunt sfătuite să nu țină în locuință nici o specie de mușcată.

loading...
Loading...

One comment

  1. 1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *