Medicină naturistă

DROJDIA de BERE, antidotul perfect împotriva RĂCELII (cum se face cura)

Drojdia de bere (Saccharomyces cerevisiae), unul din cele mai prețioase alimente, este utilizată de secole în medicina populară și în terapiile naturiste.

Datorită conținutului ei bogat în substanțe importante pentru sistemul imunitar, drojdia de bere poate fi considerată un antidot eficient împotriva răcelii.

Seleniul, precum și anumite vitamine conținute de acest prețios aliment, măresc foarte mult rezistența organismului la orice gen de infecție.

Curele cu drojdie de bere sunt recomandate în răceli și boli infecțioase în general, deficiențe imunitare.

Formează noi globule albe și anticorpi

Drojdia de bere ne furnizează, printre altele, aminoacizi esențiali în concentrații mari, diverse vitamine din complexul B, vitamina E, fier și zinc, și cantități însemnate de beta-glucan.

Toate aceste ingrediente activează formarea de noi globule albe și de anticorpi, fapt ce consolidează capacitatea de autoapărare a întregului organism.

Consumul său zilnic ne ajută să prevenim răcelile, virozele, bolile infecțioase în general, sau să obținem ameliorarea rapidă a unei infecții virale deja existente. Mai exact, ne îmbolnăvim mai rar și ne însănătoșim mai repede.

Drojdia de bere consolideaza capacitatea de autoaparare a organismului

Cura cu drojdie de bere

Drojdia de bere se numără printre cele mai ieftine și mai sănătoase suplimente nutriționale. O putem cumpăra din magazinele naturiste sau farmacii.  Drojdia de bere ar trebui să devină o componentă a meniului nostru zilnic.

  • Se iau 3 lingurițe de drojdie de bere în fiecare zi (pe stomacul gol, dimineața, la prânz și seara; proaspătă, uscată, fulgi), în cură de 3 săptămâni.

O putem combina cu iaurt, müsli, compot natural, sucuri de fructe ori de legume. De asemenea, drojdia de bere dă un gust minunat salatelor, ca de altfel, legumelor fierte.

Se poate consuma și în combinație cu miere: la 1 linguriță de drojdie proaspătă se adaugă 2 lingurițe de miere de albine, frecându-se până când se obține o pastă omogenă.

Precauții

O cură cu drojdie durează maximum 30 de zile (pentru a nu afecta flora intestinală). La nevoie, după 1 săptămână de pauză, tratamentul se poate relua.

Administrarea internă a drojdiei de bere poate da o ușoară balonare, caz în care se va lua un carminativ ușor, precum praful de chimen sau de anason, din care se ia câte o jumătate de linguriță de 3 ori pe zi.

loading...
Loading...