Rețete de slăbit

Două CONDIMENTE din bucătărie sunt ‘’ARZĂTOARE de GRĂSIME’’ puternice

Folosim condimentele sau mirodeniile în produse alimentare sau preparate culinare, pentru a le conferi un gust sau o aromă specifice.

Condimentele sau mirodeniile contribuie la conservarea acestora, precum și la stimularea digestiei.

Însă ele sunt utilizate de secole nu numai pentru a da gust și savoare mâncărurilor, ci și pentru proprietățile lor medicinale.

Studiile arată că mirodeniile promovează sănătatea și bunăstarea organismului printr-o serie de acțiuni care inhibă dezvoltatea bolilor degenerative.

Două condimente considerate ‘’arzatoare de grăsime’’ puternice, cu efecte verificate, sunt scorțișoara și oregano.

Scorțișoara

Scorțișoara accelerează procesul de slăbire, grație substanțelor responsabile pentru reducerea nivelului de zahăr din sânge pe care le conține.

Doar 1 linguriță cu scorțișoară administrată zilnic poate duce la scăderea cu 30% a factorilor de risc care conduc la apariția sindromului metabolic. Mai exact, scorțișoara ajută la scăderea glucozei, trigliceridelor, colesterolului ‘’rău’’ (LDL), chiar și în cazul pacienților cu diabet zaharat de tip II.

Ceaiul rece de scortisoară, băut înainte de a mânca ne ajută să consumăm mai puțină hrană și, cel mai important, scade apetitul pentru dulciuri.

Oregano

Pe lângă reputația de a fortifica sistemul imunitar, de a combate infecțiile și de a stimula digestia, oregano ajută și la slăbit.

O substantă conținută de oregano, carvacrol, are proprietatea de a reduce țesuturile adipoase și implicit, de a elimina grăsimea corporală nedorită.

Într-un studiu, atunci când șoarecii au fost hrăniți cu o dietă bogată în grăsimi, fără supliment de carvacrol, au devenit rapid obezi. Pe de altă parte, șoarecilor cărora li s-au dat carvacrol au luat semnificativ mai puțin în greutate și chiar au avut niveluri mai scăzute de colesterol și trigliceride din sânge.

Cura de slăbire cu scorțișoară

Peste 1 linguriță pulbere de scorțișoară se toarnă 1 cană de apă clocotită. Se acoperă, se lasă la infuzat jumătate de oră, se strecoară, după care se îndulcește cu 1 linguriță de miere.

  • Se bea câte 1 cană de ceai rece în fiecare dimineată și în fiecare după amiază, pe stomacul gol, cu jumătate de oră înainte de masă. Se pot ține cure de 14 zile, urmate de o pauză de 30 de zile.

Nu se consumă în sarcină, alăptare, cancer, ulcer, probleme hormonale. Poate interacționa cu medicamente pentru scăderea glucozei sau cele de subțiere a sângelui.

Cura de slăbire cu oregano

  • Ceai de oregano

Peste 2 lingurițe oregano uscat mărunțit sau 4 lingurițe oregano proaspăt mărunțit se toarnă 1 cană de apă clocotită. Se acoperă, se lasă la infuzat timp de 10-5 minute, apoi se filtrează. Se beau 3 căni pe zi, după mese, în cure de 2 săptămâni.

  • Ulei esențial de oregano

Se iau 3-4 picături de ulei esențial de oregano, de 3 ori pe zi, amestecat în puțină miere sau suc de fructe natural, timp de 15 zile. După o pauză de 15 zile, cura se poate relua.

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>