Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Dieta saracului – cea mai ieftina si rapida cura de slabire

Dieta pe care o propune dr. Mihaela Bilic este cât se poate de hrănitoare și satisfăcătoare, chiar și pentru bărbați. Cu siguranță va fi pe placul multora, deoarece nu este inspirată din „afară”, ci din tradiția poporului român.

Nimic exotic, nimic greu de găsit, nimic scump. De aceea nutriționistul a intitulat-o „dieta săracului”, pentru că oricine își poate permite să o urmeze.

Practic, dieta aceasta constă în consumul de ciorbe. Mesele lichide sunt întotdeauna o alegere bună pentru cei care vor să își ajusteze silueta. Se digeră ușor și repede, țin de foame și nu au multe calorii. Realmente ciorba este una din cele mai ieftine și satisfăcătoare preparate culinare din bucătăria românească. Cu toții ar trebui să mâncăm minim un bol de ciorbă pe zi.

Cu 2 ciorbe pe zi poți da jos 20-30 de kilograme în 3 luni

Medicul opiniază că în trei luni de dietă se pot da jos între 20 și 30 de kilograme. Este o promisiune îndrăzneață, dar nu irealizabilă.

„Haideți să încercăm dieta omului sărac, în care mănânci două ciorbe pe zi. Înainte să vă duceți să faceți facila operație de tăiere de stomac, faceți această experiență, voi pentru voi”.

Pentru ca dieta săracului să dea roade, este important să fiți perseverenți. Trebuie urmată cel puțin 3 luni de zile. Orice schimbare dă rezultate după acest interval.

„100 de zile nu e un capăt de țară. Încercați cu două ciorbe pe zi, și dimineața o cafea cu lapte și veți slăbi 20-30 de kilograme în trei luni”.

Dieta săracului nu te costă mult să o urmezi. Poți face ciorbe din diferite legume, verdețuri, zarzavaturi. Poți include leguminoase (linte, năut, fasole, mazăre), carne și bucăți de pește. Poți adăuga tăiței de casă, mei sau orez.

„Mâncați de două ori pe zi câte un castron mare de supă caldă, indiferent că este dulce sau acră, cu multe legume, dar și cu carne, cartofi, orez sau paste făinoase”.

Cura de slabit cu ciorba

 Sunt permise toate felurile de supă sau ciorbă

Poți face ciorba oricât de consistentă dorești. Aceasta poate fi mai limpede sau mai groasă sau chiar pasată la blender. O poți drege cu ou sau smântână. Variantele sunt nenumărate.

„Fie că e ciorbă de perișoare, de fasole cu afumătură sau supă cremă de morcov, ciorba este alimentul ideal pentru slăbit: ține de foame câteva ore bune și are doar jumătate din numărul de calorii al unui fel principal. Hrănește, încălzește, hidratează și slăbește în același timp”.

Ciorba este cel mai bun detox pentru organism

Pe lângă faptul că te ajută să slăbești, un meniu cu ciorbe ajută la curățarea corpului de toxine. Ciorba, crede nutriționistul, este cel mai bun și autentic detox pentru organism.

Din acest motiv, dieta săracului este ideală mai ales după sărbători sau după perioada de iarnă.

Sfaturi generale pentru slăbit

Dacă veți slăbi cu dieta săracului, sau cu altă dietă, atenție la perioada de menținere. Nu faceți excese după ce ieșiți din cură, pentru a nu lua înapoi kilogramele pierdute.

„Important este ca după ce ai slăbit, să rămâi acolo. Intri într-un ritm în care chiar o să-ți facă bine”.

Alte sfaturi generale pe care dr. Bilic le oferă celor care vor să scadă în greutate este să reducă pe cât posibil gustările dintre mese, porția de mâncare și consumul de zahăr și băuturi dulci sau alcoolice.

„Faceți curățenie în programul alimentar și limitați-vă la 3 mese principale, fără nimic de ciugulit dulce sau sărat: nici migdale, nici covrigei, nici biscuiți”.

Dacă reușești să scazi din cele 3 sau chiar 5 mese și să ajungi la 2 pe zi, cu siguranță dieta va avea succes. Sunt persoane care mănâncă non-stop și nu lasă nici măcar o fereastră minimă de 3 ore între mese.

Cu cât mai lungă este pauza dintre mese, cu atât mai mult corpul are timp să digere și să elimine mâncarea.

„Nu consumați niciun lichid care are calorii: nici sucuri fresh sau naturale, nici băuturi carbogazoase, nici bere sau alcool”.

Fructele trebuie mâncat așa cum sunt, fără să le facem suc. Dacă le mestecăm bine, ne putem bucura de savoarea și aroma lor și nu vom mai avea nevoie de alt desert.

„Ajustați dimensiunea porției și încercați ca farfuria de mâncare să nu depășească dimensiunea palmelor voastre”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *