Deserturi ENERGIZANTE, care ajută la normalizarea GREUTĂŢII corporale

Primăvara, starea de slăbiciune generalizată cauzată de schimbările de temperatură şi de lumină în exces, datorată carenţelor alimentare, aportului redus de vitamine şi săruri minerale, este frecvent întâlnită.

Pentru a ajuta organismul să facă faţă cu brio schimbărilor de temperatură şi luminozităţii crescute, pentru şi pentru adaptarea cu uşurinţă la un nou stil de viaţă, medicina naturistă vine în ajutor cu delicatese sănătoase, care încântă simţurile, împrospătează şi redau energia.

Bomboane energizante cu polen de albine

Acest medicament este recomandat în toate formele de astenie, precum şi pentru stimularea activităţilor intelectuale. Gustul delicios nu trebuie să inducă în eroare, întrucât, administrat în cantităţile indicate nu îngraşă, ci dimpotrivă, ajută la normalizarea greutăţii corporale. În cazul în care bomboanele energizante taie pofta de mâncare, se vor administra între mese.

Ingrediente

2 linguriţe polen, 2 linguri miere lichidă, miezul de la 10 nuci dat prin maşină sau pisat, 1 linguriţă de fulgi de grâu, 1 vârf de cuţit de pulbere de busuioc

Mod de preparare

Cele 2 linguri de miere lichidă se amestecă bine cu polenul, până când se omogenizează. Pentru ca amestecul să fie mai omogen, polenul poate fi măcinat cu râşniță electrică de cafea şi transformat, astfel, în pulbere.

În continuare, se adaugă fulgii de grâu, mizeul de nucă pisat sau dat prin maşina de tocat şi pulberea de busuioc (de preferinţă, proaspăt preparată). Se amestecă totul foarte bine, pentru ca la final să rezulte o pastă foarte groasă, care să se poată modela sub forma unor sfere mici.

În situaţia în care compoziţia este prea subţire, se mai pot adăuga fulgi de grâu. În cazul în care compoziţia este prea groasă, se adaugă miere.

polen si miere

Polenul si mierea, energizante

Administrare

În perioadele de stres, la începutul primăverii sau înainte de momentele care necesită eforturi mari, se administrează 2 bomboane energizante, înainte de fiecare masă.

Contraindicaţii

Bomboanele energizante cu polen sunt contraindicate persoanelor care suferă de afecţiuni hepatice grave sau aflate în fază acută. Persoanele care au alergie la polen sau la miere vor folosi cu precauţie acest remediu.

Cocktail de fructe uscate

Cocktailul de fructe uscate, macerate la rece, este ideal pentru astenici, persoanele supraponderale, cu ţesut adipos în exces, persoanelor cu probleme cardiace şi vasculare. Este bine de ştiut că prin consumul unei ceşti din acest elixir, organismul este împrospătat, plin de energie, iar somnul greu de dimineaţă este alungat.

Ingrediente

fructe de cătină, măceşe, coacăze, coacăze negre, fructe de păducel, stafide, smochine, curmale uscate

Mod de preparare

Fructele uscate se mărunţesc cât mai fin, prin tăiere cu cuţitul sau cu râşniţa electrică de cafea. Se ia o lingură din acest amestec şi se pune într-o cană cu apă rece. Se lasă la macerat, de seara până dimineaţa, timp de 8 ore.

Administrare

În maceratul astfel obţinut se adaugă o linguriţă de miere, şi se consumă dimineaţa, administrându-se şi pasta gustoasă care rămâne pe fundul cănii.

Ideal ar afi ca în fiecare dimineaţă să fie consumat doar acest preparat şi eventual, după o jumătate de oră de la servirea lui, să se consume fructe proaspete sau sucuri naturale de fructe, în cură de minimum 21 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *