DEPENDENȚA de DULCIURI: remedii care atacă atât cauza, cât și efectele

Zahărul stimulează aceiaşi receptori din creier ca şi anumite droguri.

Persoanele dependente de zahăr, atunci când le lipsesc dulciurile, se confruntă cu o stare de agitaţie psiho-motorie, resimt frustrare sau chiar anxietate.

Totodată, capătă şi un gen de foame patologică potolită doar de un gust dulce intens.

Împotriva dependenței de dulciuri, natura oferă soluții care atacă atât cauza, cât şi efectele acestei dependenţe.

Gymnema (Gymnema sylvestre)

Frunzele de gymnema – arbore care creşte în sud-estul Asiei – combat direct dependenţa de zahăr, deoarece acţionează la nivelul sistemului nervos, exact pe zonele responsabile de receptarea gustului dulce.

La doar câteva minute după administrarea plantei, pacientul devine aproape imun la gustul dulce, pe care îl percepe foarte estompat, și nici nu mai simte nevoia lui, ca înainte.

În același timp dispar accesele de foame care, în mod normal, apăreau la 1-2 ore din cauza alimentaţiei cu zahăr, precum şi stările de nelinişte şi depresia produse de lipsa zahărului.

  • Se administrează extractul din această plantă (care se găsește în plafaruri, sub formă de comprimate sau capsule), luându-se câte 0,5-1,2 grame pe zi, în mai multe reprize, minimum 30 de zile.

După 10-20 de zile de tratament se observă și o scădere în greutate.

Plopul tremurător (Populus tremula)

Scoarța de plop tremurător ajută la reglarea nivelului de zahăr în sânge, scade dependența de ciocolată sau dulciuri și reglează treptat metabolismul.

De altfel, sunt cazuri înregistrate, când diverși bolnavi au slăbit 20-25 kilograme în decursul unui an, cu ajutorului ceaiului din scoarță de plop.

  • Se prepară o infuzie din 2-3 linguri de scoarță de plop tremurător și 500 ml de apă clocotită, preparată în termos, înainte de culcare. Dimineața, se bea 1 ceșcuță de lichid. Restul se împarte în 3-4 tranșe, care se beau între mese.

Cura cu ceai durează 4-5 săptămâni. Pauza în cura cu ceai se impune atunci când nu se mai pot consuma  500 ml infuzie în decursul zilei.

Și ciocolata neagră ajută

Ciocolata neagră, mai exact, sortimentele de ciocolată în care cacao (unt de cacao + pudră închisă la culoare) este minimum 70%, alungă dependența de dulciuri, în general.

  • Cu 20 de minute înainte de masă, se va ține ţine pe limbă o pătrăţică de ciocolată neagră (maximum 30 grame!), savurând-o vreme de măcar 15 minute.

 

 

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>