Tratamente naturiste

De ce este bine să ţinem lângă pat o LĂMÂIE în care am înfipt CUIŞOARE

Arsurile solare, insolaţia, transpiraţia excesivă, picioarele umflate şi intoxicațiile alimentare fac parte din neplăcerile sezonului cald.

Una dintre cele mai supărătoare probleme pe timp de vară sunt şi ţânţarii, prezenţi atât în exteriorul, cât şi în interiorul casei.

Pe lângă faptul că ne pot alunga buna dispoziţie sau perturba somnul odihnitor, ţânţarii sunt printre cele mai periculoase insecte, purtători de boli dintre cele mai grave.

Efectele muşcăturilor sunt diferite, variind de la umflături mari, pline de lichid, până la pete mici, roşii. Însă, indiferent de mărimea lor, toate aduc disconfort şi pot fi cauza apariţiei unor boli netratabile.

Pentru a preveni toate aceste pericole, putem apela la câteva metode invincibile:

Cuişoare înfipte în lămâie

Ţânţarii sunt sensibili la mirosul de cuişoare. Cuişoarele înfipte în lămâie oferă protecţie împotriva ţânţarilor.

  • Se ia 1 lămâie şi se taie în felii potrivit de groase, care se aşează pe o farfurie întinsă. În fiecare bucăţică de lămâie se înfig cuişoare (condimente). Farfuria se pune lângă pat, fiind o sperietoare puternică pentru ţânţari.

De asemenea, ţânţarii sunt sensibili şi la mirosul de busuioc – dacă aveţi la îndemână busuioc proaspăt, rupeţi câteva frunzuliţe şi puneţi-le pe farfuria cu lămâie şi cuişoare.

Cuisoare infipte in lamaie – o metoda inedita de a tine la distanta tantarii

Decoct de cuişoare

  • Împotriva ţânţarilor, se mai poate prepara următorul remediu: 5 g de cuişoare şi 1 cană de apă se pun la fiert timp de 15 minute; vasul se îndepărtează de pe foc, se acoperă şi se lasă la răcit, apoi corpul se unge/tamponează cu acest decoct.

Decoctul de pelin ţine ţânţarii la distanţă

Următorul preparat ţine la distanţă ţânţarii şi alte insecte, timp de cel puţin 2 ore.

  • Peste un pumn de rădăcină mărunţită de pelin se toarnă o jumătate de litru de apă clocotită. Se pune pe foc, se lasă să dea în clocot, după care se acoperă şi se lasă să se răcească treptat. Cu această fiertură strecurată se tamponează corpul.

Împotriva durerii şi a roşeţii provocate de înţepături:

Pastă de usturoi

Se face o pastă din 2 căţei de usturoi bine zdrobiţi şi 1 linguriţă de miere de albine. Cu această mixtură se unge din abundenţă locul înţepăturii şi se aplică un bandaj. Procedura trebuie repetată de 2 ori pe zi.

Frunză de varză

Se ia partea mai groasă dintr-o frunză de varză, se taie şi se opăreşte timp de 1 minut, în apă clocotită. După ce s-a răcorit, se unge cu miere şi se aplică peste locul dureros.

Compresa se fixează bine cu un bandaj/folie alimentară şi se lasă să acţioneze şi peste noapte. După 2 proceduri de acest fel, durerea şi roşeaţa vor dispărea.

loading...
Loading...

3 Comments

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>