Sfaturi, Tratamente naturiste

De ce este bine să purtăm tot timpul un SMARALD

În remediile de sănătate oferite de călugărița germană Hildegard van Bingen, pietrele prețioase ocupă un loc la fel de important ca și plantele.

Îngrijirea sănătății cu pietre prețioase – litoterapia – este, astăzi, o ramură a medicinii alternative care a invadat occidentul.

De regulă, pietrele sunt folosite prin contact, în promixitatea organului bolnav.

Smaraldul, recomandat de călugărița Hildegard van Bingen

Smaraldul, la origine un beriliu, este o piatră magnifică și foarte prețioasă.

Conform afirmațiilor lui Hildegard, smaraldul este orgolios și solitar și nu trebuie purtat împreună cu o altă piatră prețioasă, altfel își pierde puterea.

Hildegard van Bingen:

  • ‘’Cel care suferă de inimă, de stomac sau de partea dreaptă a corpului să poarte asupra lui un smarald. Iar dacă aceste suferințe îl copleșesc și nu mai poate să scape de ele, să bage imediat un smarald în gură, pentru a-l umezi cu saliva sa. Apoi să se frece cu el în zonele bolnave și suferințele vor înceta.’’

Smaraldul, piatra pretioasa cu efecte terapeutice asupra purtatorului

Smaraldul – efecte asupra purtătorului

– Activează procesul de auto-vindecare al organismului, regenerând și întinerind țesuturile afectate

– Întărește sistemul imunitar

– Are puternic rol detoxifiant

– Reglează funcțiile inimii, ficatului, pancreasului, rinichilor, glandei tiroide

– Este capabil să ofere suport în boli precum Parkinson, scleroză multiplă, epilepsie, boli de inimă

– Se recomandă a fi folosit pentru afecțiuni renale, musculare, ale sistemului respirator, ale coloanei vertebrale, diabet zaharat, boli gastro-intestinale, infecții, probleme ale ganglionilor limfatici, reumatism, gută, dureri de cap, boli ale copilăriei sau boli ale ochilor

– Este indicat a fi purtat în perioadele de recuperare în urma unor boli infecțioase

– Restabilește echilibrul fizic, emoțional și mental, elimină negativitatea și aduce energii pozitive.

Smaraldul se lasă să se odihnească

Cei care practică litoterapia consideră că pietrele transmit iradieri de energie. Drept urmare, ele se descarcă ca un acumulator.

Pentru a reîncărca o piatră, este suficient să nu mai fie purtată câteva săptămâni.

Înainte de orice, pietrele prețioase trebuie curățate energetic sub jet puternic de apă, caldă și rece, alternativ, ținute apoi timp de 7 zile sub razele soarelui, iar pe timpul nopții învelite în materiale de fibre naturale.

O altă metodă de curățare recomandată este cea cu sare marină: se spală în jet de apă, apoi se aşează în pat de sare marină, la uscat, sub razele soarelui, timp de 1 zi.

Cea mai bună reȋncărcare energetică a pietrelor se face la răsăritul soarelui. De asemenea, pentru purificarea și reîncărcarea energetică a diferitelor pietre semiprețioase, ele trebuie ținute separat una de cealaltă și să nu fie atinse de alte persoane.

loading...
Loading...

One comment

  1. 1

    Vă rog frumos Nu mai dați sfaturi generale de întreținerea cristalelor, pentru că au nevoie de condiții diferite. Apa distruge selenita, sarea distruge alte cristale, lumina solară beneficiază cristalele roşii, dar moonstone, selenite şi obsidian trebuie ținute la întuneric şi încărcate la lună plină.

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>