Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

De ce este bine să bem APĂ înainte de CAFEA

Cafeaua alungă oboseala şi îmbunătăţeşte randamentul intelectual şi fizic.

Ea poate servi ca remediu împotriva depresiilor uşoare, deoarece  cofeina dilată vasele de sânge din creier, stimulând circulaţia la nivelul centrului de comandă al organismului nostru.

Cofeina stimulează metabolismul şi rezistenţa la efort creşte, deoarece, după consumul de cafea, muşchii nu mai obosesc atât de repede, iar arderea grăsimilor şi transformarea lor în energie se petrec mai rapid.

Cafeaua pune în mişcare şi tubul digestiv: are efectul unui laxativ uşor.

Cafeaua şi stomacul

Cafeaua provoacă o aciditate mai mare în stomac, care, însă, nu are efecte dăunătoare unei persoane sănătoase, de fapt chiar stimulând fuctiile sistemului digestiv.

Pe de altă parte, băută în exces, ea poate avea câteva efecte secundare. Este cunoscut faptul că stomacul fabrică un surplus de acid, deci se creează condiţii pentru apariţia unui ulcer.

Persoanele care au probleme gastro-intestinale (ulcer, gastrită, etc.),datorită excesului de secreţii gastrice, ar trebui să limiteze consumul de cafea sau de băuturi care conţin cofeină (ceaiurile, băuturile răcoritoare, berea).

În cazul cafelei, secreţiile gastrice nu sunt provocate de cofeină, ci de substanţele eliberate în timpul prăjirii cafelei, ce reduc, de asemenea, poftă de mâncare,atunci când este consumată pe stomacul gol.

Apa bauta inainte de cafea minimizeaza activitatea acida din stomac

Apă, înainte de cafea

Specialiştii susţin că apa băută înainte de de cafea ajută la diluarea conţinutului concentrat de cofeină şi la minimizarea efectelor dăunătoare.

Se evită, astfel, refluxul de acid gastric, care poate cauza afecţiuni precum gastrită, arsuri, ulcer, cancer de colon sau care pot deteriora pereţii stomacului.

Astfel spus, apa băută înainte de cafea minimizează activitatea acidă care are loc în stomac.

Cafea light, pentru stomac

Pentru oamenii cu probleme la stomac, în primul rând cu arsuri, producătorii de cafea au avut o idee salvatoare: cafeaua fără substanţe iritante.

Conţinutul de cofeină este intact, fiind extrase doar substanţele rezultate din prăjirea boabelor, care pot irita stomacul, intestinul şi vezica biliară.

Lapte la cafea

O altă modalitate de neutralizare a produselor de prăjire (care pot irita stomacul, intestinul şi vezica biliară) este aceea de a adăuga lapte la cafea.

Dozajul optim

Trei ceşti de cafea pe zi sunt suficiente pentru a ne înviora şi pentru a ne fi chiar şi un remediu util în anumite privinţe.

Cu toate acestea, cine suferă de hipertensiune, de o boală de inimă sau de ficat ori are tiroidă prea activă, ar trebui să se limiteze la o singură ceaşcă pe zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *