De ce este bine să avem întotdeauna la noi un pacheţel cu BICARBONAT de SODIU pe timp de VARĂ

Bicarbonatul de sodiu este un produs polivalent prin excelenţă: este utilizat la gătit, la curăţat, la grădinărit şi posedă proprietăţi medicinale foarte variate.

Aparent neînsemnată, această pudră albă, miraculoasă, vindecă aproape toate problemele de zi cu zi.

Este accesibilă pentru toate buzunarele, se găseşte foarte uşor în comerţ şi are efecte miraculoase.

Bicarbonatul de sodiu este un remediu la îndemână şi pentru neplăcerile verii, astfel că este bine să îl avem mereu la îndemână.

Arsuri provocate de soare

În caz de insolaţie (arsuri uşoare pe piele), se aplică pe zona vătămată, cât mai repede posibil, câteva comprese îmbibate într-o soluţie de bicarbonat de sodiu: 1 lingură de bicarbonat la 250 ml. apă.

Schimbaţi compresele în mod regulat, din 15 în 15 minute, până la atenuarea efectivă a senzaţiei de arsură.

Dureri de gât

Durerile de gât provocate de băuturile reci pot fi calmate prin gargara cu bicarbonat de sodiu.

Umpleţi 1 pahar cu apă călduţă, adăugaţi 1 linguriţă suc de lămâie şi diluaţi apoi, în ea, 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu. Amestecați bine şi faceţi gargară cu această poţiune simplă. Repetaţi procedeul o dată pe zi, până la vindecare (nu înghiţiţi lichidul).

Înţepături de insecte

Faceţi o pastă din bicarbonat cu apă şi aplicaţi-o pe locul afectat. Lăsaţi să acţioneze timp de 30 de minute, apoi spălaţi cu apă caldă.

Bicarbonatul de sodiu, un remediu la indemana pentru neplacerile verii

Extragerea uşoară a unei aşchii

Amestecaţi 1 parte de apă cu 3 părţi de bicarbonat de sodiu, înveliţi pasta obţinută cu o folie alimentară şi ţineţi-o timp de o oră la frigider. Aplicaţi, apoi, pasta pe zona afectată şi lăsaţi-o să se usuce cel puţin 2 ore. Astfel, aşchia va ieşi de la sine.

Intoxicaţie alimentară

Beţi vreme de 24 de ore apă cu bicarbonat – 2 linguri la 1 l de apă – iar a doua zi continuaţi, consumând alimente neutre, precum orezul complet şi iaurtul natural.

Micoze

Amestecaţi 3 doze de bicarbonat de sodiu cu 1 doză de oţet de mere, până ce obţineţi un preparat de consistența unei paste. Aplicaţi pasta pe zona afectată şi lăsaţi-o să acţioneze 20-30 de minute. Reluaţi tratamentul zilnic, de câte 2 ori pe zi, până la ameliorare.

Eczemă

Amestecaţi, într-un bol, 1 linguriţă de bicarbonat cu puţină apă, până când obţineţi un preparat păstos. Aplicaţi-l pe zonele afectate şi lăsaţi-l să acționeze aproximativ 20 de minute. Reluaţi tratamentul până la o ameliorare sensibilă.

Otite repetate

Contactul repetat şi prelungit cu apa poate duce la otite. Pentru a le preveni, iubitorii de înot sunt sfătuiţi ca după ieşirea din apă să îşi şteargă bine urechile şi să presare în fiecare câte 1 vârf de cuţit de bicarbonat.

6 Comments

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 5
  5. 6

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *