Sfaturi, Tratamente naturiste

De ce este bine să ardem TĂMÂIE şi SMIRNĂ în cameră

Smirna şi tămâia sunt folosite încă din Antichitate pentru proprietăţile lor terapeutice.

Smirna este răşina unui mic arbore (Commiphora myrrha) cu ramurile ceruite şi cu spini mari, care creşte pe ţărmurile deşertice ale Mării Roşii.

Tămâia este o răşină obţinută dintr-un arbust (Boswelia sacra) care creşte în Orientul Mijlociu (Liban, Iordania, Israel).

De secole, atât smirna, cât şi tămâia, au fost folosite cu succes în tratarea bolilor infecţioase ale sistemului respirator, gripe, răceli, bronşite.

Fumigaţia cu smirnă

Pe o tablă încinsă la foc  – poate fi pusă pe un ochi de aragaz sau deasupra unei lumânări – se pune o bobiţă de smirnă (nu trebuie să fie mai mare ca o alună), care va începe să fumege, răspândind în încăpere un miros specific.

Dacă răşina se aprinde, o vom stinge, deoarece flacăra va împiedica substanţele sale aromate se difuzeze în aer. Lăsată să ardă mocnit pe tabla încinsă, smirna va înmiresma atmosfera pentru o perioadă de cel puţin o oră, exercitându-şi efectele terapeutice.

Iată la ce ajută fumigaţia cu smirnă:

  • Stări de nelinişte, agitaţie psihică, incapacitate de concentrare

Se fac fumigaţii cu smirnă în locul în care dormiţi sau chiar în camera de lucru. Parfumul acţionează asupra unor terminaţii nervoase ale organului olfactiv, având efecte tonice psihice, eliminând anumite tensiuni emoţionale şi calmând impulsurile necontrolate venite din subconştient.

  • Sensibilitate la răceli (infecţii respiratorii)

Faceţi fumigaţii cu smirnă în camera în care dormiţi, în perioadele în care vă simţiţi predispuşi la răceală. Substanţele volatile răspândite în atmosfera încăperii au efecte imunostimulente şi antiinfecțioase.

Fumigatiile cu smirna si tamaie au efecte tonice psihice si antiinfectioase

Fumigaţiile cu tămâie

Se foloseşte aceeaşi metodă ca la smirnă. Fumigaţiile cu tămâie au următoarele efecte terapeutice:

  • Anxietate (stări de teamă fără motiv aparent)

Faceţi în dormitor o fumigaţie cu tămâie, înainte de culcare. Parfumul tămâiei linişteşte gradat psihicul, ajutându-vă să dormiţi lin şi să vă treziţi într-o stare de calm. Pentru că tratamentul are efecte în timp, trebuie făcut cu perseverenţă, vreme de cel puţin 6 luni.

  • Psihoze şi nevroze grave (adjuvant)

Se fac, de asemenea, fumigaţii în camerele de culcare. Acest străvechi leac de medicină monahală şi-a arătat eficiența în nenumărate cazuri, mai ales asociat cu celelalte modalităţi de tratament.

loading...
Loading...