DAFINUL “curăţă” OASELE şi articulaţiile, îmbunătăţind starea întregului organism

Dafinul (Laurus nobilis) a fost considerat unul din cele mai eficiente leacuri împotriva durerilor în articulaţii din cele mai vechi timpuri.

Depozitele toxice de sare formate pe oase şi încheieturi ne limitează raza de mişcare şi cauzează inflamaţii dureroase (reumatism, artrită, etc.). Una dintre modalităţile de a evita aceste boli este ‘’curăţarea’’ regulată a oaselor şi încheieturilor.

Un remediu la îndemâna fiecăruia dintre noi este dafinul, un condiment aproape nelipsit din bucătăriile noastre. În timpul terapiilor interne cu dafin, se adopta un regim alimentar bazat pe legume şi fructe proaspete, fără carne şi alcool.

Curăţarea oaselor şi a articulaţiilor cu frunze de dafin

Terapia durează 3 zile consecutive. În total, avem nevoie de 15 g frunze de dafin:

Ziua 1:

  • rupeţi 5 g de frunze de dafin, puneţi-le în 300 ml. de apă fiartă şi lăsaţi-le să fiarbă la foc mic timp de 5 minute; turnaţi într-un termos şi puneţi deoparte vreme de 5 ore; strecuraţi în alt recipient şi beţi cu înghiţituri mici la fiecare 15-20 minute, pe o perioadă de 12 ore – nu beţi niciodată întregul extract odată, poate cauza hemoragie.

Zilele 2 şi 3:

  • continuaţi ca în prima zi.

Aceasta este o terapie în două etape într-un interval de 7 zile şi trebuie folosită o dată pe an.

Observaţii

În timpul terapiei, urina poate căpăta orice culoare, de la verde spre roşu deschis, deoarece sunt eliminate sărurile şi nisipul. În timpul terapiei, se elimina carnea, ouăle, brânză, urdă, etc.

Prin curele cu dafin, articulatiile capata o mobilitate mai buna

Boli ale articulaţiilor

Articulaţiile capătă o mobilitate mai bună şi se diminuează durerile. Tratamentul  favorizează şi îmbunătăţirea stării întregului organism.

  • Se ia 1 frunză mare de dafin (sau 2-3 mai mici), se spală, se usucă şi se rupe în câteva bucăţi. Se râşneşte împreună cu 3 cuişoare, câte 1 lingură de seminţe de in, de mărar, coriandru şi chimen. Jumătate de linguriţă de amestec se adaugă în mâncare sau se bea cu apă, în timpul meselor, de 2 ori pe zi. Efectul apare în 2 săptămâni.

Băi cu frunze de dafin, pentru articulaţii dureroase

Sunt recomandate şi  pentru boli nervoase, probleme ale vezicii urinare sau boli ginecologice.

Cum se procedează:

⇒ în 250 ml. apă se adaugă 1 lingură din pulbere de frunze de dafin; se ţine pe un foc slab timp de 10 minute, apoi se acoperă şi se infuzează timp de 30 de minute;

⇒ separat, se prepară o infuzie dintr-un pahar de coji de portocale, lămâi sau alte citrice sau 1 pahar de crenguţe tinere cu ace şi conuri verzi de brad, pin sau molid, tocate mărunt şi opărite cu 700 ml. de apă clocotită, după ce dă primul clocot;

⇒ infuzia şi decoctul se toarnă în cadă (temperatura apei să fie de 36-37 de grade), unde se stă timp de 10-15 minute.

O cură durează 10-14 zile şi se repetă după o pauză de 10 zile.

Contraindicaţii

Preparatele pe bază de dafin sunt contraindicate în sarcină, alăptare, persoanelor ce nu au voie să consume condimente (de exemplu, cele cu ulcer gastric), bolnavilor cu tensiune mică, gastrită, ulcer gastric sau duodenal, cancer la rinichi şi coagulabilitatea sângelui scăzută.

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *