Rețete naturiste, Tratamente naturiste

CVAS din COJI de BANANĂ – rețeta academicianului rus Boris Bolotov

Marea majoritate a oamenilor aruncă la gunoi coaja fructelor și a legumelor, fără a ști că ea poate preveni și chiar vindeca o mulțime de boli.

Este și cazul cojilor de banane:

‘’Coaja bananelor conține cantități mari de vitamina B6 și B12, magneziu și potasiu. De asemenea, conține fibre și proteine’’, explică nutriționista Laura Flores.

De asemenea, academicianul rus Boris Bolotov, recunoscut pentru tratamentele sale naturiste, recomandă consumul zilnic de cvas din coji de banană, pentru prevenirea cancerului.

Cvas din coji de banană

Ingrediente

  • 3 căni de pulbere de coajă de banană
  • 1 cană cu zahăr brut
  • 1 linguriță de smântână naturală
  • 2 litri de apă fiartă și răcită
  • coajă de portocală, opțional

Prepararea pudrei din coajă de banană

Se folosesc doar bananele cu coaja galben-aurie, fără pete negre sau lovituri. Se spală cu apă caldă, în care s-a dizolvat bicarbonat de sodiu sau oțet, apoi se clătesc în mai multe ape.

Se desfac și se scoate fructul. Cojile se asează pe o tavă și se introduc în cuptorul ȋncălzit la o temperatură de 65 de grade. Se lasă să se usuce bine, timp de aproximativ 1 oră.

După ce s-au răcorit, cojile se rup în bucăți și se macină prin blender. Pulberea astfel obținută se păstrează în recipiente închise ermetic și se depozitează într-un loc întunecat și răcoros.

Mod de preparare

Într-un borcan de sticlă se adaugă pulberea de coajă de banană, zahărul și smântâna. Peste aceste ingrediente se toarnă apa fiartă și răcită.

Gura borcanului se leagă cu un tifon pus în trei straturi și se lasă la fermentat într-un loc întunecos, timp de 2-3 săptămâni (cu cât este mai cald în incăpere, cu atât fermentația se va produce mai rapid).Se strecoară înainte de consum.

Resturile nu se aruncă, ci se introduc în borcan, pentru a face o nouă tranşă de cvas. De data aceasta, se adaugă doar zahărul și apa, băutura fiind gata pentru consum în maximum 2-3 zile.

Pulberea de pe fundul borcanului se poate refolosi de aproximativ 3-4 ori, până se constată că băutura a devenit mai slabă. Dacă gustul inițial nu este pe plac,se poate adăuga în borcan coajă de portocală.

Administrare

Se administrează câte o jumătate de ceaşcă, de 2 ori pe zi, cu o oră înainte de a mânca. Durata tratamentului este de maximum 1 lună de zile. După o pauză de câteva săptămâni, cura se poate relua.

Cvasul din coji de banană se recomandă și împotriva viermilor intestinali: se administrează câte 5 linguri de cvas, de 3 ori pe zi, cu o oră înaintea meselor principale. Durata tratamentului este de 1 lună de zile.

Contraindicații

Cvasul din coji de banană este contraindicat persoanelor care au suferit un transplant de organe.

loading...
Loading...