Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Curele cu LĂPTIŞOR de MATCĂ CRUD fac minuni în cazul MIOPIEI şi degenerescenţei maculare (Studiu)

Lăptişorul de matcă este un produs apicol de mare valoare nutritivă şi terapeutică, nutriţioniştii considerându-l cel mai puternic aliment-medicament din lume.

Lăptişorul de matcă crud este o substanţă complexă, produsă de glandele salivare ale albinelor, destinată hranei reginei stupului.

Această secreţie are o culoare albă-gălbuie, este uşor vâscoasă, omogenă, fiind compusă din 67% apă, 12,5% proteine, 11% zaharuri simple, 5% acizi graşi, vitamine din complexul B (B5 şi B6, în special), minerale, enzime, hormoni, substanţe cu efecte antibiotice şi antivirale.

Cercetarea compoziţiei şi studierea efectelor lăptişorului au dus, printre multe altele, la concluzia că acest elixir produce îmbunătăţiri notabile în cazul miopiei.

Studiu – Lăptişorul de matcă îmbunătăţeşte vederea

În urma unui studiu făcut de către prof. dr. Jurate Jankauskiene, de la Clinica de Oftalmologie a Universităţii Kaunas din Lituania, pe un număr de 25 de pacienţi cu miopie, s-a constatat că administrarea lăptişorul de matcă produce îmbunătăţiri notabile în cazul miopiei, miopiei progresive.

Potrivit cercetătorilor, pacienţii care au luat lăptişor de matcă crud au prezentat după 60 de zile de tratament  o acuitate vizuală mai bună şi o mai mare sensibilitate la contrast.

Studiile au mai arătat că lăptişorul de matcă previne, stopează şi ameliorează degenerescenţa maculară, procesul de “îmbătrânire” a retinei, care se produce cu înaintarea în vârstă.

Laptisorul de matca produce imbunatatiri notabile in cazul miopiei

Cum trebuie luat lăptişorul de matcă crud contra miopiei

În tratamentul miopiei, miopiei progresive, se administrează câte 1 g de lăptişor de matcă crud, în fiecare zi, în cure de 2-3 luni, urmate de 20-30 zile de pauză.  Se ia pe stomacul gol, cu minimum un sfert de oră înainte de a mânca.

La administrarea lăptişorului de matcă crud se folosesc  linguriţe de plastic sau de lemn. Se ţine  sub limbă, timp de 7 minute. Este recomandat ca imediat după înghiţire, să se consume suficiente lichide.

Contra degenerescenţei maculare (stopare şi ameliorare), administrarea se face în mod identic cu cea de la miopie, descrisă anterior.

Observaţie

Persoanele care au predispoziţii alergice vor lua în primele trei zile de tratament cantităţi foarte mici din acest produs, mai exact, 0,1 g, adică un vârf de linguriţă zilnic.

Dacă apar simptome cum ar fi mâncărimi în zona buco-faringiană, tulburări digestive, dificultate în respiraţie şi hipersecreție pe căile respiratorii, erupţii cutanate, tratamentul se opreşte.

Precauţii

În formă pură, lăptişorul îşi păstrează toate proprietățile, în timp ce diversele prelucrări duc la diminuarea acestora (ex. fiolele liofilizate). Lăptişorul de matcă este ambalat în formă pură, proaspătă, aşa cum ni-l oferă natura, fiind chiar la un preţ de până la 5 ori mai mic faţă de produsele similare de pe piaţă ce sunt sub formă sintetizată (mult mai puţin eficiente).

Lăptişorul de matcă crud se păstrează la o temperatură constantă de 1-4 grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *