Curele cu CICOARE cresc rezistenţa organismului la INFECŢII

Cicoarea (Cichorium intybus) era considerată încă din antichitate un elixir pentru ficat şi pentru digestie, ca de altfel, un puternic remediu împotriva otrăvurilor.

În medicina populară, rădăcina de cicoare este utilizată ca leac pentru multe afecţiuni şi boli.

Însă planta poate fi administrată cu succes şi în scop preventiv. Cea mai simplă formă de administrare este sub formă de pulbere, obţinută astfel:

Pulbere din rădăcină de cicoare

Rădăcinile de cicoare (uscate) se macină cu râşnița electrică. Se păstrează în borcane de sticlă închise ermetic, într-un loc ferit de lumină şi umiditate.

Pulberea de cicoare are excelente efecte probiotice, ceea ce înseamnă că favorizează dezvoltarea de bacterii prietenoase cu un rol important în întărirea sistemului imunitar.

Cu cicoare, organismul devine mai rezistent

Studiile au arătat că administrarea cicoarei favorizează dezvoltarea în intestin a aşa-numitelor bacterii prietenoase, care, printre altele, îmbunătăţesc producţia de celule ale sistemului imunitar şi le activează pe cele existente.

Astfel spus, prin administrarea acestei plante medicinale, organismul devine mai rezistent la infecţii, prin întărirea sistemului imunitar.

Cicoarea creste rezistenta organismului in fata bolilor

Cum trebuie luată cicoarea

Pentru prevenirea infecţiilor, se ia câte 1 linguriţă de pulbere din rădăcină de cicoare, de 3 ori pe zi, pe o perioadă de cel puţin 30 de zile.

În paralel, este recomandat să se consume iaurturi naturale, care conţin culturi de Bifidus şi Acidophillus.

Ce boli mai putem preveni cu pulbere de cicoare

Diabetul – cicoarea reglează secreţia de insulină şi previne accesele de hipoglicemie, care sunt precursoarele bolii.

Ateroscleroza – cicoarea reduce şi stabilizează tensiunea arterială, limitând, totodată, valorile colesterolului (hipertensiunea arterială şi colesterolul crescut sunt principalii factori de risc pentru apariţia depunerilor de aterom pe artere).

Boala canceroasă – cicoarea reduce incidenţa diferitelor tipuri de tumori, iar atunci când boala canceroasă este deja instalată, cicoarea ar putea opri creşterea tumorilor şi apariţia metastazelor, arată cercetările; în plus, planta ajută bolnavii de cancer să se hrănească – redă apetitul alimentar – şi stimulează funcţia de eliminare.

Candidoza – conform unui studiu belgian, condus de dr. M. B. Roberfroid, publicat în revista de specialitate’’Journal of Nutrition’’, inulina din cicoare este un excelent stimulator de dezvoltare a lacto-bacteriilor în tubul digestiv  (bacterii care inhibă dezvoltarea Candidei albicans şi a altor “ciuperci” parazite).

Precauţii

Persoanele cu pietre la rinichi nu vor consuma în cantităţi mari cicoare, deoarece rădăcina are un conţinut ridicat de oxalaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *