Curele cu CEAI de PĂDUCEL sunt foarte bune pentru inimă, cresc rezistenţa organismului şi ne prelungesc viaţa

Atât florile, cât şi fructele de păducel (Crataegus monogyna) sunt folosite în scop terapeutic, medicina tradiţională caracterizându-le drept elixiruri de tinereţe şi de viaţă lungă.

Studiile de specialitate realizate în Franţa susţin că, prin consumul zilnic al unei căni cu ceai de păducel, ne putem prelungi viaţa cu cel puţin 10 ani.

Florile de păducel înfloresc la sfârşitul lunii mai – începutul lunii iunie, iar culesul fructelor se face la sfârşitul lui septembrie – începutul lui octombrie, înainte de a da prima brumă.

Cu ele se poate prepara infuzie, un leac foarte eficient, cu proprietăţi tămăduitoare excepţionale, confirmate de medicina modernă.

Iată cum se prepară şi se administrează corect:

Infuzie din flori de păducel

Într-o cană de apă se pun la macerat 3-4 linguriţe de flori de păducel (uscate) de seara până dimineaţa, când se filtrează. Extractul obţinut se pune deoparte, iar planta rămasă se opăreşte cu încă o cană de apă clocotită şi se lasă să se răcească. Infuzia se filtrează, iar la final, cele două extracte se combină.

Alungă atacurile de panică

Infuzia combinată din flori de păducel alungă stările de anxietate, nevrozele şi atacurile de panică. Are un efect calmant şi de stabilizare a emoţiilor, fiind recomandată în special pacienţilor care se confruntă cu simptome cardiovasculare (confirmate sau nu de analizele de specialitate).

♣ Se consumă 3 pahare pe zi de infuzie, pe stomacul gol, cu 15 minute înaintea meselor principale, în cure de 2-4 luni.

Elixir pentru vârsta a treia

Curele îndelungate cu flori de păducel au efecte aproape magice asupra persoanelor de vârsta a treia. Acestea previn apariţia sau agravarea bolilor de inimă, a bolilor vasculare, depresia şi alterarea capacităţilor mentale ivite odată cu vârstă, crescând cu până la 40% rezistenţa la efort.

♣ Se consumă 2-3 căni de infuzie, zilnic, în cure de lungă durată, minimum 6 luni.

Tratează varicele pronunţate

Ceaiul din flori de păducel este un bun remediu pentru tratarea varicelor pronunţate.

♣ În acest caz, se prepară o infuzie dintr-o linguriţă de flori uscate şi 250 ml. apă clocotită. Se lasă la infuzat timp de 10-15 minute,  apoi se adaugă coajă de la o lămâie, care se lasă la macerat timp de o oră. La final se strecoară. Se consumă câte 3 astfel de căni pe zi, în cură de 5 luni.

Infuzie din fructe de păducel

 Într-un sfert de litru de apă se pun la macerat 3-6 linguri de pulbere din fructe de păducel.  După 8-10 ore, lichidul se filtrează, preparatul rezultat se pune deoparte, iar planta rămasă după filtrare se fierbe în încă un sfert de litru de apă, vreme de 2 minute, după care se lasă la răcit. La final, cele două extracte se combină.

ceai de paducel.

Paducelul are un puternic efect antioxidant

Curele cu ceai din fructe de păducel sunt recomandate în:

Valori ridicate ale colesterolului

Flavonoidele, substanţele care dau culoarea roşie fructelor de păducel, au un puternic efect antioxidant, îmbunătăţind metabolismul grăsimilor şi împiedicând depunerea acestora pe artere.

♣ Se consumă câte 1 litri de infuzie, zilnic, timp de 3-4 săptămâni.

Hipertensiune arterială

Un studiu al Universităţii de Medicină din Maryland, Statele Unite, confirmă efectele reglatoare ale tensiunii ale extractului de păducel, fapt valabil şi asupra pacienţilor cu diabet de tip II. Planta are efect sedativ, cardiac şi nervos, vasodilatator şi anticoagulant.

♣ Se consumă o cană de infuzie, zilnic, în cure de 1-2 luni.

Reumatism degenerativ, dureri articulare

Puternic antioxidant şi reintineritor, fructele roşii ale păducelului opresc procesele degenerative ale articulaţiilor. Totodată, ele au efecte antiinflamatoare şi uşor calmante ale durerii.

♣ Se administrează câte 1 litru de infuzie pe zi, în cure de 3-4 săptămâni.

Nevroze, stări de anxietate, atacuri de panică

Asemenea ceaiului din flori de păducel, cel din fructe are un efect calmant şi de stabilizare a emoţiilor, fiind recomandat, în special, celor care acuză şi simptome cardio-vasculare.

♣ Se consumă 3 pahare de infuzie, zilnic, în cure de 2-4 luni.

Contraindicaţii

Cura cu păducel este contraindicată în sarcină şi alăptare. După ingerarea plantei, se evită şofatul (în unele cazuri, poate provoca ameţeli).

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *