Cure cu LĂPTIȘOR de MATCĂ care mențin organismul sănătos în timpul iernii

Iarna, rezistența sistemului imunitar este determinată de alimentație și de modul în care organismul răspunde factorilor de stres.

Alimentele consumate acționează ca un scut pentru celulele sănătoase, ȋntărind și susținând funcțiile sistemului imunitar.

Un energizant natural care ne ajută să trecem cu bine peste iarnă este lăptișorul de matcă – un lichid lăptos, de culoarea sidefului, secretat de albinele tinere pentru a-și hrăni regina.

Ȋntăreşte apărarea organismului

Lăptișorul de matcă ȋntăreşte apărarea organismului și sporește rezistența la frig.

În caz de sensibilitate la gripă, la infecții în general, lăptișorul de matcă are efect antiviral direct, stimulează producția de celule ale sistemului imunitar și le activează pe cele existente.

Cura cu acest produs al stupului este o terapie excelentă pentru profilaxia gripei, mai ales în perioadele de epidemie.

Cura cu lăptișor de matcă

• Ca prevenție, se recomanda o cură de 3 săptămâni, în care se ia câte 1 gram de lăptişor de matcă pe zi.

• În caz de convalescență, se poate merge pană la 2 grame pe zi, timp de 1 săptămână.

Puternic energizant natural

Lipsa corectă de hidratare, alimentația greșită sunt responsabile în bună măsură pentru apariția oboselii cronice în sezonul rece.

Lăptișorul de matcă se numără printre cele mai puternice energizante naturale cunoscute.

Ajută la recăpătarea capacității de muncă, la îmbunătățirea unor funcții cognitive (precum atenția, capacitatea de concentrare, memoria), la normalizarea somnului.

  • Împotriva oboselii cronice se ține o cură de 3 luni, timp în care se iau 1-3 g de lăptișor de matcă pe zi (se începe cu doze mai mici, de 1 g). Se pot face maximum 2 asemenea tratamente, fiecare cu o durată de 3 luni pe an, între ele lăsându-se în mod obligatoriu o pauză de 1 lună.

Ajută în reumatism

Anotimpul rece, din cauza temperaturilor scăzute și a umiditătii, poate să genereze disconfort sau chiar să agraveze unele probleme reumatice.

Lăptișorul de matcă stimulează glandele suprarenale să secrete cortizon cu efect antiinflamator, stopează procesele degenerative la nivelul articulațiilor, favorizează refacerea țesuturilor cartilaginoase din articulații.

  • Împotriva reumatismului (artrită, poliartrită reumatoidă, artroză cu diverse localizări) se țin cure cu o durată de 30-45 de zile, timp în care se iau câte 1-3 g de lăptișor crud de matcă pe zi.

Precauții 

Persoanele cu predispoziții alergice vor lua în primele 3 zile de tratament cantități foarte mici din acest produs (0,1 g – adică un vârf de linguriță, zilnic), oprindu-se din administrarea lăptișorului de matcă dacă observă simptome precum mâncărimi în zona buco-faringiană, tulburări digestive, dificultate în respirație și hipersecreție pe căile respiratorii, erupții cutanate.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *