Ceaiuri medicinale, Medicină naturistă

Cure cu ceaiuri pentru PIETRE la RINICHI (uraţi, fosfaţi, oxalaţi)

Pietrele la rinichi (litiază renală) sunt depozite mici şi dure care se formează în interiorul rinichilor, fiind constituite din minerale şi săruri acide.

Aproximativ 10% dintre oameni dezvoltă litiază renală în timpul vieţii.

Curele cu ceaiuri

Pentru tratament, se recomandă curele fitoterapeutice cu plante, administrate sub formă de ceaiuri.

Curele pot dura şi 5-6 luni, cu mici pauze. De regulă, timp de 21 de zile, se beau ceaiuri din amestec de mai multe plante, iar 7-10 zile, se beau preparate dintr-o singură plantă (plantă de bază), diferite pentru fiecare fel de pietre – uraţi, fosfaţi, oxalaţi.

Ceaiuri pentru calculi formaţi din uraţi

Ceai de plante

Se amestecă în părţi egale troscot, frunze de fragi, mentă şi seminţe de mărar. Peste 1 lingură de amestec se toarnă 500 ml. de apă fierbinte. Se aduce până la fierbere (nu se fierbe), după care apa cu plante cu tot se toarnă în termos şi se lasă la infuzat timp de 2 ore.

♣ Infuzia de plante se bea caldă, în timpul zilei, în 2-3 reprize, între mese, pe o perioadă de 3 săptămâni.

Ceai de osul – iepurelui

În 250 ml. apă clocotită se pun 8 gr. de rădăcină de osul-iepurelui, tocată mărunt. Se lasă la infuzat timp de 15 minute, apoi se strecoară.

♣ Se beau câte 50-70 ml, de 4 ori pe zi, înainte de masă, timp de 7-10 zile. Acest ceai se administrează în pauza ţinută între reţetele din amestec de plante.

Pietrele la rinichi, tratate cu ceaiuri medicinale

Ceaiuri pentru calculi fosfatici

Ceai din amestec de plante

Se prepară un amestec din cantităţi egale de iarbă roşie, frunze de fragi, paie de ovăz, salvie. O linguriţă de plante se infuzează timp de 2 ore, în 250 ml. apă fierbinte. Se beau câte 5-7 înghiţituri, de 4 ori pe zi, cu 20 minute înainte de masă, timp de 21 de zile.

Ceai de feciorică (Herniaria glabra)

Se prepară o infuzie din 7 gr. de plantă, la 250 ml. de apă clocotită. Se beau câte 50 ml, de 3 ori pe zi, timp de 7-10 zile.

Ceaiuri pentru calculi oxalici

Reţetă complexă pentru curăţarea rinichilor de nisip

Se amestecă câte 1 lingură de seminţe de mărar, pătrunjel, ovăz, în, ţelină şi morcov şi se râşnesc. O lingură plină cu pulbere se infuzează într-un litru de apă clocotită timp de 6 ore Se beau câte 150 ml, de 4 ori, înainte de masă, timp de 21 de zile.

Ceai din merişor de munte

Se prepară un decoct din 20 gr. de frunze (proaspete sau uscate), ce se fierb în 600 ml de apă, timp de 7-10 minute. Se infuzează o oră şi se bea câte 1 pahar, de 3 ori pe zi, înainte de masă timp de 7-10 zile.

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>