Cure cu CĂPȘUNI ușor de ținut: reglează digestia, detoxifică celulele și elimină grăsimile

Căpșunile pot elimina kilogramele în plus într-un mod plăcut și sănătos.

Căpșunile detoxifică celulele, curăță intestinul de reziduuri și elimină surplusul de apă din organism.

Și pentru că sunt bogate în pectine, căpșunile reduc colesterolul și tensiunea arterială și sunt un ‘’medicament’’ pentru inimă și pentru vasele sanguine.

Mai conțin, în plus, o cantitate mare de vitamina C.

Consumate zi de zi, căpşunile reglează digestia, vindecă constipaţia, curăţă şi înteţesc metabolismul, favorizând arderea şi eliminarea grăsimilor.

Monodieta cu căpșuni

Aceasta include căpşunile ca singură hrană.

Se consumă într-o zi doar căpşuni, împărţite în 4 – 5 porţii, a câte 300 g fiecare. Această dietă durează 3 zile.

Căpşuni combinate cu alte fructe

Această dietă constă în consumul de căpșuni combinate cu alte fructe, împărţite în cinci mese.

Se consumă la fiecare masă câte 200 g de căpşuni, plus 100 g din alte fructe (cireşe, mere, caise, nectarine sau alte fructe preferate), timp de 4 zile.

Căpşuni combinate cu alte alimente

Timp de 1 săptămână se urmează o dietă după următorul plan:

— mic dejun: 300 g căpşuni + un iaurt mic, amestecat cu fulgi de ovăz sau o felie de pâine prăjită cu o felie de brânză

— gustare: 100 g căpşuni

— prânz: o porţie de tocană de legume sau supă de legume, plus 200 g piept de pui sau peşte la grătar

— gustare: 100 g căpşuni

— cină: 300 g căpşuni + un iaurt mic sau o felie de brânză.

Dietă echilibrată cu căpșuni

Pe lângă un stil alimentar adecvat, un mijloc foarte eficient pentru a lupta cu kilogramele în plus constă în consumul căpșunilor înainte și între mese.

Cura este ușor de ținut și poate duce la pierderea a aproximativ 5 kilograme din greutatea corporală, kilograme care nu vor mai fi puse la loc dacă se menține o dietă echilibrată, cu multe fructe.

Se consumă câte 300 g de căpșuni, bine spălate, înaintea fiecărei mese. Iar între mese, dacă apare senzația de foame, se consumă, de asemenea, căpșuni, eventual un iaurt cu căpșuni (preparat în casă). Cura durează 3 săptămâni.

Precauții

Cei care suferă de alergie la căpşuni, pietre la rinichi, boli intestinale trebuie să evite să consume căpşuni. Căpșunile se administrează cu prudență în cazurile de gastrită, de colită de fermentație, de sindrom al colonului iritabil, de diaree cronică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *