Curățarea naturală a CĂILOR RESPIRATORII – tratează și previne bolile de primăvară

La sfârșitul sezonului rece, în organismul fiecăruia dintre noi rămân impurități.

Aceste impurități vor ‘’înfunda’’ organismul, generând – dacă nu sunt eliminate – tot felul de neplăceri legate de sănătate.

Spre exemplu, astfel acumulări de toxine din timpul iernii sunt responsabile de bolile respiratorii care ‘’explodează’’ odată cu venirea primăverii.

În acest caz, se impune o curățenie a organismului, mai exact, curățarea căilor respiratorii, recomandată în special celor care:

  • au suferit pe parcursul sezonului rece de răceli
  • au bronșită cronică sau astm cronic
  • fumătorilor (activi sau pasivi).

Mierea propolizată

Este un remediu antiinfecțios excepțional pentru gât și pentru căile respiratorii medii.

Elimină secrețiile suplimentare de pe căile respiratorii, are efecte antimicrobiene și stimulente imunitare foarte puternice.

Mierea propolizată tratează și previne virozele respiratorii de primăvară, sinuzita și rinita, amigdalita și faringita, fiind un excelent adjuvant în bronșită și astm.

  • Se amestecă 4 lingurițe de tinctură de propolis (se găsește în magazinele naturiste și apicole) cu 8 linguri de miere polifloră. Se ia câte 1 linguriță din acest preparat, de 4-6 ori pe zi, pe stomacul gol.

Fiecare linguriță de miere se ține în gură până se dizolvă și alunecă încet pe gât (astfel, își exercită din plin efectele antiinfecțioase asupra acestei zone).

Iarbă de trei – frați – pătați (Viola tricolor)

Această plantă este un excelent expectorant, combate eficient bronșita cronică și astmul.

Totodată, dacă este administrată din timp, reprezintă și un mijloc foarte eficient de prevenire a alergiei la polen (mai ales cea manifestată la nivelul căilor respiratorii).

  • Se administrează câte 1 linguriță de pulbere din trei-frați-pătați (partea aeriană), de 4 ori pe zi, cu puțină apă, pe stomacul gol (se ține timp de câteva minute sub limbă).  Se pot ține cure de 30 de zile, cu 10 zile pauză.

Băile fierbinți cu uleiuri volatile

Mai ales uleiul volatil de mentă, de eucalipt, de brad sau de busuioc stimulează respirația, ajung prin evaporare la nivelul plămânilor, fluidizând secrețiile și favorizând eliminarea lor.

  • Se adaugă în cada cu apă fierbinte câte 20-30 picături din uleiul ales și se scufundă corpul până la gât, vreme de jumătate de oră.
loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>