Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Cura de Slăbire cu Usturoi, Miere și Oțet de Mere

Cele mai recente studii au arătat faptul că usturoiul se poate mândri cu o capacitate unică de prevenire și tratare a unei serii întregi de factori aflați în strânsă legătură cu afecțiunile cardiovasculare. Grație capsaicinei, o substanță din componenţa usturoiului, acest dar al naturii prezintă un puternic efect de stimulare a organismului, constituind un excelent aliat în lupta cu kilogramele în plus. 

Studiile realizate în India au confirmat proprietățile excepționale ale usturoiului în reducerea cantității de colesterol din organism. Mai mult, persoanele care consumă în mod regulat usturoi și ceapă ridică un zid de protecție împotriva cancerului, datorită antioxidanților extrem de puternici și eficienți.

Rețeta dietei cu usturoi

Cura cu usturoi nu presupune un regim alimentar deosebit, aceasta bazându-se pe schimbarea metabolismului.

♣ Curățați 8 căței mari de usturoi, zdrobiți-i, fie pe un tocător de lemn, cu ajutorul unui ciocan (tot din lemn), fie în piulița din lemn

♣ Adăugați 250 de grame de miere de albine și 500 ml oțet de mere, amestecați bine și depozitați compoziția într-un borcan de 800 de grame pe care îl veți închide cu capac

♣ Timp de 3 zile, păstrați borcanul în cămară, la rece, amestecând, de 3 ori pe zi, cu o lingură de lemn. După trecerea celor trei zile, serviți câte o linguriță de amestec dimineața și una seara, timp de o lună. Când compoziția din borcan se termină, preparați o nouă cantitate, continuând dieta.

Rezultatul va consta în două scaune pe zi, primele efecte vizibile făcându-și apariția la o lună de la urmarea curei de slăbire cu usturoi.

Usturoi, Miere si Otet de Mere
Usturoi, Miere si Otet de Mere

Cura cu căței de usturoi

Cura cu usturoi s-a dovedit eficientă și în profilaxia obezității, fiind recomandată în cazul bolnavilor cardiaci, supraponderali.

Prin urmare, celor cu probleme de greutate (kilograme în plus), le este recomandat următorul regim simplu: seara, înainte de culcare, consumați câte 2-3 căței de usturoi.

Cina va fi alcătuită din salate proaspete cu legume și carne de pasăre, gătită la cuptor sau fiartă.

În doar trei luni, pacienții aflați sub supraveghere au reușit prin această cură, să topească între 8 și 10 kilograme.

Cura de slăbire cu usturoi și orez

O altă cură de slăbire a asociat usturoiul cu orezul, iar rezultatul a fost unul remarcabil. Pentru evitarea mirosului neplăcut al usturoiului, acesta poate fi înlocuit cu pastile (capsule) de usturoi.

Subiecții dornici de pierderea kilogramelor în plus au fost sfătuiți de către specialiști să înghită boabe de orez crud și un cățel de usturoi, dimineața.

În prima zi, aceștia au înghițit un singur bob, în a doua zi – doua boabe – până când numărul acestora a crescut la 15.

Începând cu ziua a 16-a, numărul boabelor de orez a scăzut cu câte unul în fiecare zi, la sfârșitul lunii ajungându-se la un singur bob. Important de menționat este faptul că, în tot acest interval, a fost înghițit și câte un cățel de usturoi.

Rezultatul a fost unul excepțional: în cinci – șase luni, subiecții au pierdut în greutate aproximativ 17 kilograme.

3 comentarii

  1. Aici circula zicala ca cine mănâncă usturoi ramane singur! Teutonii au inceput de mai curând sa foloseasca usturoi si la mâncare de cand merg in vacanța in țările Mediterane sau Egipt si țările arabe ca altfel nu suporta??!! Mie imi place si cred ca multi sunt ca mine?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *