Rețete de slăbit

Cura de slăbire cu SALATĂ de CASTRAVEŢI: scade pofta de mâncare şi elimină apa suplimentară din ţesuturi

Castravetele este alcătuit în proporţie de 96,5% din apă, are foarte puţine calorii şi nu conţine nici un fel de grăsimi.

Conţine, în schimb, o cantitate impresionantă de potasiu, fier, siliciu asimilabil, magneziu şi fosfor, care, în cea mai mare parte, sunt depozitate în coaja legumei.

De altfel, nutriţioniştii afirmă că, dacă, totuşi, ţinem neapărat să curăţăm castraveţii, atunci mai bine este să le mâncăm coaja şi să le aruncăm… miezul.

Ideal în curele de slăbire

Castravetele are un efect diuretic şi depurativ excepţional.

Sunt de un real ajutor împotriva obezitaii/îngrăşării, deoarece conţin cea mai pură apă, fibre alimentare, substanţe diuretice naturale şi un număr infim de calorii.

Consumul de castraveţi proaspeţi poate duce la scăderi semnificative în greutate, prin:

  • micşorarea numărului de calorii din porţia zilnică de hrană;
  • prin eliminarea apei suplimentare din ţesuturi;
  • prin îmbunătăţirea metabolismului zaharurilor.

Salată de castraveţi proaspati, cruzi

Salata de castraveti ajuta la o pierdere mai rapida a kilogramelor

Se spală castraveţii, cu tot cu coajă, sub jetul puternic de apă rece, timp de 1 minut, după care se taie felii.

Se adaugă un praf de sare (optional), un fir de ulei şi oţet sau suc de lămâie (oţelul sau sucul de lămâie absorbţia fierului din legumele verzi). Se poate completa cu mărar verde.

♣ Consumaţi cel puţin 600-700 g de salată de castraveţi, zilnic, înainte de masă, în timpul sezonului.

Previne tulburările produse în curele de slăbire

Un alt avantaj al consumului de salată de castraveţi în timpul curelor de slăbire constă în faptul că previne bolile şi tulburările de sănătate care apar frecvent atunci când se pierde prea multe kilograme într-un timp scurt.

Mai exact, castraveţii previn puseurile de hiper şi hipotensiune, previn tulburările cardiace şi afecţiunile gastro-intestinale, ce pot apărea sau se pot agrava printr-o cură de slăbire mai drastică.

Hidratează

Castraveţii sunt alcătuiţi în proporţie de 96,5% din apă, însă conţin şi potasiu. Este vorba despre un electrolit care optimizează circulaţia limfatică, dar şi hidratarea.

Astfel spus, salata de castraveţi este excelentă şi în zilele toride de vară, în care pierderea apei din organism este una rapidă.

Precauţii

Întrucât conţin foarte mult apă, castraveţii se consumă cu precauţie/cu măsură de către persoanele cu hipertensiune severă, cu ascită sau cu alte afecţiuni la care aportul de lichide în organism este limitat.

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>