Cura de 3 zile cu VARZĂ MURATĂ: activează metabolismul și topește grăsimile

Secretul verzei murate constă în cantitatea foarte mare de antioxidanți pe care îi conține, corelată cu un conținut enorm de fibre și cu un număr incredibil de mic de calorii.

Varza murată conține multe vitamine, microelemente și săruri minerale, acid ascorbic, vitamina C, acid folic, magneziu.

Varza murată, remediu anti-obezitate

Cura cu varză murată este o metodă ideală pentru a elimina într-un timp scurt câteva kilograme în plus.

Spre exemplu, două castroane mari cu salată de varză murată conțin mai puține calorii decât o felie de pâine cu unt sau câteva pătrățele de ciocolată.

Varza are și o cantitate impresionantă de fibre alimentare – acele substanțe nedigerabile, care sunt o adevărată capcană pentru grăsimile și zaharurile din alimente.

Specialiștii în dietologie consideră că nicio persoană cu supragreutate sau obezitate nu ar trebui să ignore varza murată în timpul sezonului rece, când hrana este mai bogată în calorii și săracă în legume și fructe proaspete.

Cura cu varză murată

Varza murată se poate consuma ca atare sau sub formă de salată, preparată astfel.

  • Salată de varză murată

Varza murată se ține în apă rece vreme de 10-30 de minute, pentru a se desăra parțial. Apoi se taie mărunt, cu ajutorul unui cuțit cu lama de inox. Se amestecă bine cu morcov ras foarte fin, cu puțin cimbru și cu ulei presat la rece. Se consumă imediat după preparare.

 – se folosește doar varză acră proaspătă și neȋnmuiată

 – se mănâncă de 3 ori pe zi, dimineața, la prânz și seara, câte 200 g de varză acră, tăiată mărunt

 – se exclud orice alte alimente

 – se poate bea apă plată la discreție sau ceai neîndulcit.

Cura cu varză acră durează cel mult 3 zile. În caz contrar, pot să apară probleme cu tranzitul intestinal. Apoi, se mai poate consuma varză murată 3 zile pe săptămână.

După cele 3 zile de cură cu varză murată se revine la alimentația obișnuită, însă progresiv: o zi de supe, o zi de legume și fructe, o zi de cereale complete cu lapte sau iaurt.

Pe lângă avantajul că topește grăsimile de prisos, varza murată este și un aliment sănătos, bogat în tot felul de vitamine:

  • vitamina C – întărește sistemul imunitar
  • vitamina K – importantă pentru sistemul osos și mușchi
  • vitamina B – o vitamină cu efecte anti-stres

În plus, prezența în cantitate însemnată a calciului, potasiului și iodului contribuie la activarea metabolismului.

Precauții, contraindicații

Varza acră este contraindicată persoanelor cu hipertensiune, la care aportul de sare trebuie limitat. Se consumă cu prudență, la început în cantităti foarte mici, de persoanele care suferă de colită de fermentație. Persoanele cu hiper- și hipo-tiroidie vor consuma doar în mici cantități.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *