Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Cura cu USTUROI perfectă pentru sezonul rece

Usturoiul conţine multe minerale, vitamine notabile, antioxidanţi şi fitonutrienți care s-au dovedit benefice în sănătate.

Excepţionalele sale proprietăţi antivirale, antifungice şi antibiotice îl recomandă cu succes în perioadele reci ale anului.

Usturoiul este un remediul cu adevărat eficient împotriva infecţiilor gripale şi a complicaţiilor lor, precum şi contra infecţiilor cu ciuperci parazite sau cu bacterii care afectează aparatul digestiv ori urinar.

Stimulează imunitatea

Usturoiul este totodată şi un stimulator şi un modulator extraordinar al imunităţii.

El activează şi stimulează mai toate compartimentele complicatului şi complexului nostru sistem imunitar.

Este şi un excelent curăţitor pentru sânge, deoarece activează celulele care ‘’înghit’’  microorganismele inamice, vii sau deja distruse, resturile de celule îmbătrânite sau maligne.

Este bine să îl consumăm mai ales în perioadele în care suntem expuşi la infecţii, mai exact, atunci când  vremea se răceşte brusc sau devine foarte umedă, atunci când se fac trecerile de la anotimpul rece la cel cald şi viceversa.

De asemenea, se administrează cu predilecţie atunci când apar epidemiile de gripă, atunci când suntem expuşi la vânt sau la curenţi de aer, etc.

3 catei de usturoi, luati zilnic, ne protejeaza de imbolnavire

Cum şi cât să consumăm

Doza minimă pentru a obţine efecte terapeutice este de 3 căţei de usturoi proaspăt (crud) pe zi. O cură durează cel puţin 1 săptămână.

Usturoiul crud poate fi consumat zilnic, pentru perioade lungi de timp. Însă, pentru a nu obişnui organismul cu acest remediu, este indicat ca după 3 săptămâni de consum să se facă pauză de 1 săptămână.

Usturoiul se consumă în timpul mesei sau, dacă este suportat, între mese, când are efectul terapeutic cel mai puternic.

Combate răceala şi gripa

Usturoiul are efecte semnificative de reducere a efectelor răcelii comune.

Trei căţei de usturoi luaţi zilnic reduc simptome ale răcelii precum catarul respirator, durerile de cap, accelerările ritmului cardiac, scăzând considerabil şi timpul de vindecare.

Totodată, 3 căţei de usturoi luaţi zilnic reduc cu cel puţin o treime şansele de a ne îmbolnăvi de gripă în timpul unei epidemii. Pe lângă faptul că are un efect de întărire a imunităţii, usturoiul conţine substanţe care distrug sau încetinesc ritmul de înmulţire al viruşilor gripali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *