Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Cura cu Usturoi Detoxifică Puternic Ficatul

Detoxifierea puternică a ficatului este cel mai important efect al curei cu usturoi, însă printre beneficiile tratamentului sunt incluse stimularea imunităţii, eliminarea mucozităţilor acumulate la nivelul capului, prevenirea sau tratarea afecţiunilor respiratorii.

Ficatul acţionează ca un filtru al organismului, îndepărtând anumite substanţe toxice, împiedicându-le astfel, în a ajunge în sânge sau la celulele din organism.

Detoxifierea ficatului este necesară

Acum câteva sute de ani, ficatul, la fel ca şi organismul, se putea detoxifia de la sine. Pe de altă parte, în prezent, organismul se confruntă cu extreme de multe toxine, suprasolicitând ficatul.

Chimicale, medicamente, metale grele, celule moarte, microorganisme şi alte resturi, toate sunt elemente toxice pentru organism.

În lipsa detoxifierii ficatului, acesta îşi pierde funcţiile de filtrare, precum şi efectul aupra întregului organism. Drept urmare, substanţele toxice se acumulează în sânge, inundând diferite organe interne şi încurajând apariţia paraziţilor, infecţiilor care, treptat, vor deveni cronice, degradând, totodată, starea generală de sănătate.

O detoxifiere a ficatului va preveni acumularea în exces de toxine care ar putea afecta funcţiile de filtrare ale organului.

Refacerea sistemului imunitar şi detoxifierea ficatului

Metabolizarea carbohidraţilor, metabolizarea proteinelor, grăsimilor, a hormonilor, detoxifierea şi stocarea bilirubinei sunt cele mai importante funcţii ale ficatului.

În lipsa unei cure de detoxifiere, funcțiile menţionate anterior pot fi afectate, ducând la apariţia unor boli. Pe lângă rolul important pe care ficatul în joacă în majoritatea proceselor de metabolizare, acelaşi organ îndeplineşte o funcţie importantă în stocarea vitaminelor şi a fierului, două elemente vitale pentru organism.

O funcţionare defectuoasă a ficatului împiedică organismul de a se bucura de aceste substanţe vitale, iar pentru că celulele nu primesc cantităţile necesare de vitamine esenţiale, sistemul imunitar devine slăbit. Aşadar, detoxifierea ficatului stă la baza refacerii sistemului imunitar.

usturoi
Usturoiul Detoxifica Ficatul

Cura cu usturoi – puternic efect de detoxifiere

Usturoiul conţine numeroşi componenți sulfurosi cu rol de activare a enzimelor din ficat, responsabile, la rândul lor, cu eliminarea toxinelor din corp. Acesta conţine alicină şi seleniu, două substanţe, care împreună formează un scut de apărare împotriva toxinelor care ar putea invada ficatul.

Cura cu usturoi se va urma o singură dată pe an, pe o perioadă de 7 săptămâni, astfel:

O dată pe săptămână, preferabil seara, pisaţi cât mai fin 2 – 3 căţei de usturoi românesc, cel chinezesc neavând aceleaşi efecte terapeutice.

După ce aţi obţinut pasta de usturoi, frecaţi-o cu puţină sare grunjoasă sau marină, neiodată.

Deasupra unei chiuvete, plasaţi jumătate din cantitatea preparatului obţinut sub buza de sus şi jumătate sub limbă. Este important ca amestecul să fie ţinut cât mai strâns cu limba, astfel încât acesta să nu alunece prin gură.

Menţineţi preparatul în acest mod minum 7 minute, timpul recomandat fiind de 10 minute. După această perioadă, scuipaţi intreg conţinutul gurii în toaletă. Este foarte important ca în acest timp să nu înghiţiţi nimic şi să clătiţi foarte bine gura cu apă călduţă.

Totodată, este indicată clătirea ochilor şi feţei, pentru stimularea puternică a secreţiilor lacrimale, nazale şi salivaţiei.

Procedura va fi făcută strict, în aceeaşi zi a săptămânii, pe o perioadă de 7 săptămâni. Tratamentul pentru detoxifierea ficatului şi nu numai, se va face o dată la 7 zile, pentru a permite refacerea mucoasei bucale.

3 comentarii

  1. Imi place la nebunie dar la servicu ma reclamau colegii la sef ,iar eu ii spuneam “dar ce-au astia , e doar usturoi , poate ei nu stiu cat e de bun pt sanatate ” !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *