Plante naturiste, Tratamente naturiste

Cura cu TRIFOI ROŞU pentru detoxifierea SISTEMULUI LIMFATIC (cu rezultate spectaculoase pentru sănătate)

Trifoiul roşu (Trifolium pratense) este o plantă a cărei putere tămăduitoare a fost descoperită cu mii de ani în urmă.

Deşi întrebuinţată ca nutreţ pentru animale, această plantă are efecte benefice şi asupra organismului uman.

Atât frunzele, cât şi inflorescenţa trifoiului roşu conţin vitamine – C, E, B, A, minerale – magneziu, fier, calciu, fosfor, caroten, acid salicilic, flavonoide, taninuri, uleiuri esenţiale, urme de alcaloizi.

În scop terapeutic, de la trifoiul roşu se folosese partea aeriană, frunzele şi florile, precum şi rădăcina.

Recomandat în detoxifiere

Trifoiul roşu are efecte antiinflamatorii şi diuretice, curăță organismul şi sângele de toxine, şi limitează infecţiile.

Este o plantă recomandată de către specialişti în detoxifierea sistemului limfatic, procedură care ajută foarte mult corpul, oferind rezultate incredibile, atât în sănătate, cât şi în slăbire.

Cura cu trifoi roşu pentru detoxifierea sistemului limfatic

Trifoiul rosu curata organismul si sangele de toxine

– Într-un litru de apă în clocot se adaugă 4 linguri de trifoi roşu mărunţit. Se lasă să fiarbă timp de 10 minute, după care se îndepărtează vasul de pe foc, se acoperă şi se lasă la infuzat timp de 20 de minute. La final, se strecoară şi se administrează cald.

  • Se consumă câte 1 cană, de 3 ori pe zi, înaintea meselor principale, timp de 45 de zile. Tratamentul se poate face de 2 ori pe an.

Ce este sistemul limfatic şi de ce este important

Sângele şi sistemul limfatic sunt cele două mari sisteme circulatorii ale corpului uman.

Sistemul circulator este alcătuit dintr-o vastă reţea de vase de sânge şi beneficiază de un organ vital – inima –  care lucrează fără oprire pentru a realiza circulaţia sângelui în tot corpul.

– Sistemul limfatic, componentă esenţială a sistemului imunitar, protejează organismul de numeroase boli: de la cele infecţioase până la cele cronice degenerative sau cele cauzate de inflamaţie.

– Joacă şi un rol important în protejarea organismului de celulele canceroase şi contribuie la menţinerea echilibrului hemodinamic al corpului.

– De asemenea, dacă sistemul limfatic funcţionează în mod corespunzător, nu ar trebui să ne confruntăm cu neplăcută senzaţie de retenţie a apei.

Contraindicaţii

Preparatele cu trifoi roşu nu se administrează femeilor gravide (risc de avort), femeilor care alăptează,  persoanelor care urmează tratamente cu anticoagulante. Este contraindicată administrarea simultană a trifoiului roşu cu medicamentele care conţin salicilați.

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>