Cura cu SUC de MORCOVI, USTUROI și PĂTRUNJEL întărește sănătatea

Felul în care ne alimentăm joacă un rol tot mai important în sănătate.

De la hrană pleacă și boala și vindecarea. Este important să punem accent pe nutrienții care accelerează formarea și acțiunea globulelor albe și a anticorpilor.

Putem apela la câteva remedii la indemană, pentru a ne întări imunitatea și pentru a trece cu bine peste afecțiunile de sezon.

O cură întăritoare pentru organism, care să îi ofere susținere pentru sporirea imunității, ajută atât în prevenirea răcelii și gripei de sezon, cât și în ameliorarea acestora.

Cura suc de morcov, usturoi și pătrunjel

  • Pentru intărirea sistemului imunitar, se bea, timp de 10 zile pe lună, în fiecare dimineată, pe stomacul gol, un suc din 2 morcovi, 2 cătei de usturoi pisați și 1 rădăcină de pătrunjel.

Atât sucul de morcov, cât și cel din rădăcină de pătrunjel, se obțin cu ajutorul storcatorului electric centrifugal, deoarece vitaminele, enzimele, mineralele, flavonoidele și compușii aromați pe care îi conțin sunt foarte ușor de asimilat în această formă.

Usturoiul

Antioxidant, antimicrobian, anticancerigen și anticolesterol, usturoiul și-a demonstrat binefacerile în multe boli și infecții, grație conținutului său în compuși sulfurați.

De asemenea, usturoiul este un antibiotic natural care atacă doar bacteriile rele, fără să se atingă de cele bune.

Consumat zilnic, acesta reduce simptome ale răcelii cum ar fi catarul respirator, durerile de cap, accelerările ritmului cardiac.

Morcovul

Morcovul poate fi de un real ajutor atunci când sistemul natural de apărare al organismului în fața infecțiilor este greu încercat.

Vitaminele A și C, vitaminele din complexul B, pigmenții din morcov stimulează organismul să producă celule cu rol în imunitate, le activează pe cele existente și, în plus, stimulează producția de anticorpi.

Rădăcina de pătrunjel

Rădăcina de pătrunjel este foarte bogată în vitamina C, în vitamine din complexul B și în vitamina A, toate cu efect antioxidant.

Este un puternic stimulent imunitar și hepatic, cu importante efecte antibiotice și antivirale.

Are efecte antibacteriene și expectorante – saponinele din rădăcina acestei legume ajută la eliminarea secrețiilor suplimentare de pe căile respiratorii medii și inferioare. Astfel spus, aceasta este utilă în tratarea tusei,  mai ales în tratarea tusei productive.

 

One comment

  1. 1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.