Cura cu SUC de MORCOVI ne creşte IMUNITATEA şi stimulează producţia de anticorpi

Mai ales la schimbările de anotimp, rezistenţa sistemului natural de apărare al organismului în faţa infecţiilor este cel mai greu încercat.

Cura cu suc de morcov, la început de toamnă, are efect de stimulare imunitară, inclusiv la persoanele în vârstă, la copii sau la convalescenți.

Rădăcinile de morcov au un conţinut ridicat de carotenoizi (ce dau culoarea portocalie), în principal beta-caroten care este transformat de organism în vitamina A (numită vitamina frumuseţii) cu efecte directe asupra pielii, inimii şi sistemului imunitar.

Morcovul stimulează imunitatea

Morcovul este leguma cel mai bine tolerată de sistemul digestiv, având o acţiune blândă şi puternică, în acelaşi timp.

Mai ales la schimbările de anotimp, când rezistenţa sistemului natural de apărare al organismului în faţa infecţiilor este cel mai greu încercat, este bine să se urmeze cura cu suc de morcov.

Vitaminele A şi C, vitaminele din complexul B, pigmenţii din morcov stimulează organismul să producă celule cu rol în imunitate, le activează pe cele existente şi, de asemenea, stimulează producţia de anticorpi.

Suc de morcovi – mod de preparare

Sucul de morcovi stimuleaza organismul sa produca celule cu rol in imunitate

Se folosesc morcovii proaspeţi, bine spălaţi, dar necurăţaţi de coajă. Sucul se obţine cu ajutorul storcătorului electric centrifugal. În această formă de administrare, vitaminele, enzimele, mineralele şi pigmenţii pe care morcovul îi conţine sunt foarte uşor de asimilat.

Sucul de morcovi se consumă, de preferinţă, imediat sau, dacă nu este posibil acest lucru, se păstrează la rece, în recipiente bine închise, maximum 6 ore.

Mod de administrare

  • Se consumă câte 200-300 ml. suc de morcovi, zilnic, pe o perioadă de 4 săptămâni.

Această cură a dat rezultate pozitive şi în cazul persoanelor infectate cu virusul HIV.

Precauţii şi contraindicaţii

În general, nu se urmează cure foarte îndelungate cu morcov, fără pauzele aferente, întrucât organismul va converti mult mai greu beta – carotenul în vitamina A, ceea ce poate conduce la posibilitatea apariţiei avitaminozelor, chiar şi în condiţiile unei alimentaţii corecte.

Consumul unor doze de morcov (mai ales suc) mai mari decât cele recomandate în acest articol poate produce deranjamente gastro-intestinale (arsuri gastrice, diaree, balonări, colici abdominale), stări de inapetenţă.

De asemenea, se poate produce aşa-numita carotodermie, adică o colorare în portocaliu a pielii, datorită excesului de betacaroten în organism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *