Tratamente naturiste

Cura cu STAFIDE: scade colesterolul ‘’rău’’ şi previne ATEROSCLEROZA

Ateroscleroza implică apariţia unor depozite de grăsimi pe pereţii vaselor de sânge (arterelor).

În timp, aceste depozite de colesterol şi grăsimi se transformă în plăcuțe de aterom ce duc la îngustarea arterelor şi pierderea elasticităţii lor, cu scăderea fluxului de sânge.

Nivelurile crescute ale colesterolului ‘’rău’’ în sânge şi hipertensiunea arterială se numără printre principalii factori de risc ai aterosclerozei (rigidizarea arterelor).

Stafidele previn ateroscleroza

Specialiştii au ajuns la concluzia că o cană cu stafide pe zi scade pofta de mâncare, reduce nivelul colesterolului ‘’rău’’ şi creşte, în schimb, cantitatea de colesterol ‘’bun’’ care previne ateroscleroza.

Fibrele pe care le conţin stafidele contribuie la reducerea colesterolului ‘’rău’’, ȋmbunătățesc funcţia intestinelor şi previn, sau chiar tratează constipaţia.

Scad tensiunea arterială

Stafidele au calitatea de a reduce tensiunea arterială şi de a proteja sănătatea inimii. Nivelul ridicat de potasiu din stafide reduce tensiunea vaselor de sânge şi scade tensiunea arterială.

Fibrele alimentare pe care stafidele le conţin influenţează biochimia vaselor de sânge, reducând rigiditatea lor, ceea ce duce la scăderea tensiunii arteriale.

Cura cu stafide previne rigidizarea arterelor

Cura cu stafide

Cântăriţi 1 kilogram de stafide uscate. Optaţi pentru stafidele mai închise la culoare. Citiţi cu atenţie informaţiile de pe ambalaj, deoarece pot conţine conservanţi ca acid sorbic sau sulfiţi.

Consumaţi, în fiecare zi, pe stomacul gol, 40 de boabe.

După ce terminaţi toate boabele, mai luaţi 1 kilogram de stafide şi consumaţi-l după următoarea schemă:

– Ziua 1: 40 de boabe

– Ziua 2: 39 de boabe

– Ziua 3: 38 de boabe

scăzând treptat câte o stafidă, până când, în ziua 31, ajungeţi la 10 stafide pe zi. Cura cu stafide se ţine de 2 ori pe an.

Beneficii asupra sănătăţii

  • Stafidele au un indice glicemic mediu spre scăzut, sunt foarte bogate în fibre şi facilitează digestia, ajutând la slăbit
  • Scad tensiunea arterială
  • Normalizează nivelul glicemiei şi al colesterolului, ţinându-le sub control
  • Grăbesc şi ajută la vindecarea bolilor plămânilor, de ficat, rinichi, vezică
  • Scad inflamațiile din corp
  • Reduc riscul apariţiei cancerului de stomac şi de colon.

Stafidele reprezintă şi o sursă bună de antioxidanţi, care intervin în procesul de dizolvare şi eliminare a colesterolului. Sunt foarte bogate în potasiu, iar specialiştii le recomandă în alimentaţia persoanelor care au probleme de ritm cardiac sau tensiune arterială. De asemenea, stafidele contribuie în mare măsură la reglarea şi normalizarea activităţii cardiace.

loading...
Loading...