Medicină naturistă

Cura cu SEMINŢE de FLOAREA – SOARELUI care ne poate salva viaţa!

Fumatul, nivelul ridicat al colesterolului, hipertensiunea arterială, sedentarismul şi obezitatea sunt printre principalii factori care ne pun sănătatea în pericol.

De altfel, aceştia sunt factori de risc care influenţează apariţia aterosclerozei, care, la rândul ei, poate cauza infarct.

Ateroscleroza – ce este şi de ce este periculoasă

Ateroscleroza este o afecţiune a pereţilor vaselor sangvine care, în timp, conduce la reducerea diametrului vasului de sânge, până la înfundarea acestuia.

Reducerea diametrului vasului de sânge se produce prin formarea de plăci ateromatoase ce conţin colesterol, calciu, material lipidic şi lipofage.

În urma acestor depuneri, pot apărea complicaţii precum: angină pectorală, infarctul miocardic, accidentul cerebral, cardiopatia ischemică, nu doar la nivelul inimii, cât şi al creierului, extremităţilor şi al organelor.

Din fericire, ateroscleroza poate fi prevenită. Printre cele mai simple şi plăcute metode de prevenire a acestei afecţiuni este cura cu seminţe de floarea-soarelui:

Seminţele de floarea-soarelui previn ateroscleroza

Seminţele de floarea – soarelui nu îngăduie colesterolului ‘’rău’’ să se lipească de pereţii arterelor, protejând inima şi prevenind astfel infarcturile.

Semintele de floarea – soarelui contin acizi grasi benefici pentru inima

Seminţele de floarea-soarelui crude previn ateroscleroza, infarctul miocardic şi alte boli ale sistemului cardiovascular, datorită conţinutului bogat în proteine şi în acizi graşi benefici pentru inimă.

În plus, ele sunt o sursă foarte bună de folat, care sprijină sistemul imunitar, şi de vitamina E, cunoscută pentru puternicul său rol antioxidant.

Consumul zilnic de seminţe de floarea-soarelui, crude, oferă organismului un aport optim de magneziu, despre care este cunoscut faptul că previne creşterea tensiunii arteriale şi formarea cheagurilor de sânge.

Cura cu seminţe de floarea-soarelui

  • Se consumă 200 g seminţe de floarea-soarelui, crude, neprăjite, pe o perioadă de 10-20 de zile. Cura cu seminţe de floarea-soarelui se face de minimum 4 ori pe an (în special la schimbările de anotimp).

În timpul curei se scot din alimentaţie toate grăsimile. Se elimină din dietă alimentele care le conţin:

  • prăjelile, carnea, untul, margarina, produsele de patiserie şi cofetărie, halvaua, brânzeturile (în afară de brânza dulce de vaci).

În schimb, se consumă multe legume şi fructe crude.

Curele sunt recomandate în special împotriva ischemiei cardiace şi aterosclerozei.  De asemenea, sunt o modalitatea extraordinară de dezintoxicare şi întinerire a organismului.

loading...
Loading...