Plante naturiste, Tratamente naturiste

Cura cu PLANTE pentru prevenirea şi tratarea DIABETULUI, recomandată de Constantin Pârvu

Diabetul este o boală cronică caracterizată prin hiperglicemie – creşterea nivelului glucozei în sânge peste limitele considerate normale.

Modificările stilului de viaţă au determinat creşterea sedentarismului şi a obezităţii, fapt ce a dus la o creştere ‘’epidemică’’ a incidenţei diabetului zaharat.

Mai îngrijorătoare este creşterea dramatică a incidenţei diabetului zaharat de tip II în rândul copiilor şi al adolescenţilor, despre care specialiştii spun că ar selecta ‘’prima generaţie de copii care ar putea muri înaintea părinţilor’’.

Prevenirea diabetului cu frunze de dud

Constantin Pârvu este doctor în biologie, autor al celor mai complexe şi complete lucrări despre plante şi despre fitoterapie apărute la noi în ţară:

  • ‘’Universul Plantelor’’ – o lucrare de referinţă în domeniu, apărută în 1993
  • ‘’Enciclopedia Plantelor’’ – peste 3000 de pagini despre plantele româneşti, cuprinse în patru volume publicate.

Recomandarea profesorului este ca oamenii de peste 40 de ani, marii amatori de dulciuri sau cei care au avut antecedente de diabet în familie să facă măcar două cure cu frunze de dud pe an.

Motivul: frunzele de dud previn diabetul de tip II, de care se îmbolnăvesc în fiecare an zeci de mii de oameni la noi în ţară.

Frunzele de dud negru si de afin – hipoglicemiante de prima mana

Cura cu frunze de dud şi afin

Atât pentru prevenirea, cât şi pentru ţinerea sub control a diabetului, profesorul recomandă un amestec din frunze de dud şi frunze de afin, ambele plante fiind hipoglicemiante de primă mână.

Tratamentul

Se amestecă pulberea de frunze de dud negru (Morus nigra)în proporţii egale cu cea de frunze de afin (Vaccinum myrtillus).

Se administrează câte 1 linguriţă din acest amestec de pulberi, de 4 ori pe zi, în cure de măcar 21 de zile pentru prevenirea diabetului, şi în cure de 60 de zile, la cei care sunt deja diabetici.

Una dintre principalele proprietăţi ale dudului negru o constituie acţiunea lui hipoglicemiantă. Se pare că frunzele de dud pot să frâneze şi chiar să facă să dispară glicozuria. Frunzele sunt recomandate diabeticilor deoarece reduc cantitatea de zahăr din sânge.

Afinul este un hipoglicemiant activ. Datorită conţinutului ridicat în mirtilină, frunzele de afin sunt un excelent adjuvant în cazurile de glicemie uşor crescută, ideal pentru cei care nu au devenit insulino-dependenţi.

loading...
Loading...

One comment

  1. 1

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>