Cura cu MIERE și SCORȚIȘOARĂ pentru COLESTEROL MĂRIT – în 3 luni se ajunge la valori normale

Hipercolesterolemia sau colesterolul mărit este un factor de risc cardiovascular.

Statisticile arată că aproape jumătate dintre români se confruntă cu nivelul crescut al colesterolului.

Alimentația bogată în grăsimi nesănătoase, stresul, greutatea excesivă și înaintarea în vârstă se numără printre principalele cauze ale colesterolului mărit.

Colesterolul mare este depozitat pe pereții arterelor, cauzând probleme cardiovasculare. Pe de altă parte, colesterolul cauzează și alte probleme de sănătate, precum: probleme de natură digestivă, Alzheimer, splină mărită.

Leacurile naturiste sunt preferate în schimbul tratamentului medicamentos care poate fi agresiv cu organismul slăbit și afectat de boală.

Două ingrediente la îndemână, recomandate ȋmpotriva colesterolul mărit, sunt mierea și scorțișoara.

Miere cu scorțișoară

Un studiu realizat în India a arătat că un amestec din 2 linguri de miere și 3 lingurițe de scorțişoară pudră, consumate pe parcursul zilei, ajută la reglarea valorilor colesterolului și trigliceridelor.

Cura durează minimum 3 luni și reduce valorile colesterolului total cu 20% în medie, în timp ce valorile colesterolului ‘’rău’’ (LDL) scad cu aproape 25%.

Combinatie miere/scortisoara regleaza valorile colesterolului

Ceai de afin, cu miere și scorțișoară

  • Mod de preparare

În 500 ml. apă (de izvor, recomandat) care clocotește se adaugă 1 lingură de frunze uscate de afin. Se îndepărtează de pe foc, se acoperă și se lasă la infuzat timp de 5 minute, după care se strecoară și se păstrează deoparte, până când ceaiul devine călduț (nu fierbinte).

Între timp, se adaugă într-un bol de sticlă sau de ceramică 3 lingurițe cu miere și alte 3 lingurițe rase cu pulbere de scorțișoară, amestecând bine ingredientele.

Peste amestecul de miere și scorțișoară se toarnă puțin câte puțin, ceaiul călduț din frunze de afin, amestecându-se încontinuu, pană la omogenizarea completă. Se lasă totul în bol, păstrându-se la temperatura camerei.

  • Administrare 

Întreaga cantitate se administrează pe parcursul unei zile, luându-se de fiecare dată doar 1 lingură din amestec.

Acest tratament se administrează o dată pe săptămană, timp de 3 luni, și se repetă la nevoie, cu o pauză obligatorie de 30 de zile.

După 1 lună de tratament, colesterolul va scădea cu 30% din valoarea mărită, iar în 3 luni, colesterolul va ajunge la valori normale.

Precauții

În tratamente este indicat să se folosească scorțișoara de India (Cinnamonum zeylanicum), care este mai blândă ca acțiune asupra digestiei și a sistemului nervos.

5 Comments

  1. 1
  2. 3
  3. 4
  4. 5

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.