Cura cu FULGI de OVĂZ și SEMINȚE de IN: minus 3 kilograme în 7 zile

O combinaţie reuşită pentru pierderea în greutate este cea dintre fulgii de ovăz și semințele de in.

Cu un preţ accesibil şi simplu de preparat, un castron de fulgi de ovăz cu semințe de in și câteva fructe este un adevărat antidot împotriva kilogramelor în plus.

Consumat zilnic, dimineața sau la prânz, poate topi până la 3 kilograme în 7 zile.

Fulgii de ovăz

O cură de slăbire este mai ușor de urmat dacă includem fulgii de ovăz.

Un element din ovăz, cunoscut sub denumirea de β-glucan, scade pofta de mâncare, crescând hormonul colecistochină, ce luptă împotriva senzaţiei de foame.

Fulgii de ovăz, consumați împreună cu fructe și legume proaspete, contribuie la reducerea poftei de mâncare, prin fibrele alimentare.

Totodată, fulgii de ovăz tind să genereze o creştere uşoară a nivelului glicemiei, ceea ce este ideal pentru creşterea arderilor de grăsimi în timpul exerciţiului fizic (cresc energia, fiind ideali pentru sportivi).

Semințele de in

Datorită conținutului de grăsimi sănătoase și fibre, semințele de in sunt un aliment foarte eficient în curele de slăbire și în menținerea greutății.

Sunt o sursă excelentă de fibre solubile și insolubile, eficiente pentru reglarea colesterolului, glucozei din sânge și digestiei.

Au un conținut foarte scăzut de carbohidrați, fiind ideale pentru persoanele care își țin sub control consumul de amidon și zaharuri.

Cura cu fulgi de ovăz și semințe de in

  • 200 g fulgi de ovăz bio
  • 2 linguri seminţe de in

Seminţele de in se ţîn în apă rece timp de 15 minute, după care se pun pe foc.

Cu apa care dă în clocot se opăresc fulgii de ovăz. Se lasă acoperiţi 5 minute, după care se amestecă cu mere sau pere tăiate în cubuleţe.

Preparatul se consumă zilnic, dimineaţa sau la prânz. Se pot slăbi până la 3 kilograme în 7 zile.

Observații

Succesul curei de slăbire depinde în mare măsură de alimentele consumate seara.

Se recomandă ca ultima masă să fie luată cu 3 ore înainte de culcare.

Nu se consumă brânzeturi grase, carne roşie, grea pentru digestie, alimente grase.

Se evită deserturile (torturi, îngheţată, fursecuri), care conţin o cantitate mare de grăsimi. Caloriile nu se ard în timpul somnului şi se depun sub formă de grăsime.

loading...
Loading...

2 Comments

  1. 1
  2. 2

    3 kg in 7 zile – e cat se poate de prost pentru sănătate sa slăbești în ritmul ăsta. Si-apoi doza recomandata de…200 g de fulgi de ovăz la o masă?!? Aport energetic la greu…și trei kg in plus in 7 zile 😜

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>