Cura cu efecte miraculoase contra acumulării de APĂ în ȚESUTURI la început de PRIMĂVARĂ

Neplăcerile primăverii înseamnă o piele uscată și deshidratată, oboseală, somnolență, agitație și frustrare, dar și kilograme în plus.

Acumularea de apă în țesuturi este o consecință a măririi proporției de țesut adipos, pe fondul supraalimentării și al lipsei de mișcare, ca de altfel, al încetinirii activității rinichilor.

Pe lângă consumul zilnic de zarzavaturi crude se recomandă administrarea tincturii de ienupăr (Juniperus communis), conjugarea celor două tratamente dând rezultate foarte bune.

Tinctură de ienupăr – Rețetă

Se pun 15 linguri de pulbere într-un borcan, iar peste ele se toarnă 2 pahare de alcool alimentar (90-96 grade) și 1 pahar de apă, amestecându-se totul cât mai bine.

Se închide borcanul și se lasă totul la macerat vreme de 10 zile, după care tinctura obținută se filtrează prin tifon și se trage în sticluțe mici, închise la culoare.

Cura cu tinctură de boabe de ienupăr

Se iau câte 4 lingurițe de tinctură diluate în apă, pe parcursul zilei, ultima doză fiind luată întotdeauna seara, chiar înainte de culcare.

Tinctura de ienupăr se administrează în cure de 2 săptămâni, cu 1 săptămână de pauză.

Efecte miraculoase

Substanțele volatile din boabele de ienupăr măresc foarte mult viteza cu care glomerulii renali produc urina și elimină apa în exces din corp.

Tinctura de boabe de ienupăr are un puternic efect diuretic, antiseptic reno-urinar și depurativ. Cura cu acest remediu are efecte miraculoase de eliminare a apei în exces din țesuturi:

  • dispar ochii umflați la trezire
  • pielea își recapătă aspectul normal, fără adipozitatea specifică retenției de lichide
  • membrele se ‘’dezumflă’’
  • dispar kilogramele în plus.

Zarzavaturi crude

Zarzavaturile crude recomandate în timpul curei se consumă în salate sau chiar adăugate în ciorbe sau alte mâncăruri, doar după ce acestea s-au răcit.

Efecte diuretice foarte bune au: frunzele de țelină, de asmățui și de pătrunjel, tulpinile proaspete de leuștean și de creson (năsturel).

Precauții, contraindicații

Preparatele pe bază de ienupăr sunt contraindicate în sarcină, alăptare, persoanelor care vor să procreeze.

Persoanele care suferă de infecții renale vor lua cu prudență ienupărul, la început doar câte un sfert din doza zilnică recomandată. În caz de senzație de jenă la urinare, dureri renale, senzație de iritare la nivelul aparatului reno-urinar, tratamentul se va întrerupe.

 

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>