Plante naturiste, Tratamente naturiste

Cura cu ECHINACEA pentru prevenirea bolilor sezonului rece

Sezonul autumnal reactivează una dintre cele mai importante strategii de apărare a sănătății: întărirea sistemului imunitar.

Primele brume, diminețile reci și cețurile umede sunt prevestitoare de boli.

Cura cu echinacea, excelentă pentru imunitate

Echinacea a devenit cel mai cunoscut și utilizat remediu pentru prevenirea bolilor microbiene: răceli, gripe, infecții renale sau urinare.

Pulberea de echinacea mărește considerabil capacitatea de apărare a organismului în fața infecțiilor. Ajută la eliminarea gradată a infecțiilor persistente și mărește rezistența la bolile infecțioase.

Persoanele foarte sensibile la frig, care fac guturai, se confruntă cu umflarea amigdalelor sau a ganglionilor la cea mai mică pală de curent, sunt sfătuite să urmeze cure cu echinacea.

Este un remediu excepțional atunci când:

  • simțim că ne încearcă răceala;
  • când avem infecții în gât, ale amigdalelor sau ale sinusurilor, care nu mai cedează;
  • dorim să ne ferim de bolile respiratorii din timpul iernii.

Cea mai eficientă este administrarea sa sub formă de pulbere:

  • Se ia 1 linguriță rasă de pulbere din plantă uscată, de 3 ori pe zi, pe stomacul gol, cu puțină apă. O cură pentru prevenirea bolilor sezonului rece durează 2 săptămâni.

Curele cu echinacea previn bolile microbiene

Efectele curei sunt foarte mult amplificate de asocierea cu plante vitaminizante, precum:

Măceșe și cătină

Aceste fructe conțin aproape toate vitaminele și mineralele care permit o excelentă funcționare a mecanismelor imuniatre ale organismului uman.

  • Se combină în proporții egale pulberi din cele două plante. Din combinația rezultată se ia câte 1 linguriță, înainte de fiecare masă, timp de 2-4 săptămâni.

Fructe de soc

Tinctura din fructe de soc are o acțiune de amplificare a imunității generale, cât și una de inhibare a dezvoltării virusurilor care produc boli precum gripă și guturai.

  • Pentru prevenire, pe perioada epidemiilor de gripă, se iau 1-2 linguri de tinctură, dizolvate în puțină apă. Pentru tratament, se ia câte 1 linguriță la interval de 1-2 ore, până se ajunge la o doză zilnică de 6 lingurițe.

Busuioc

Ceaiul fierbinte de busuioc produce o puternică creștere a temperaturii corpului, fapt care va favoriza activitatea sistemului imunitar și va inhiba rapid dezvoltarea anumitor microbi.

Este foarte bun pentru profilaxia răcelilor sau pentru tratarea lor în fază incipientă.

  • Se pun 1-2 lingurițe de plantă uscată și mărunțită la 1 cană de apă. Se lasă infuzat timp de 15 minute, apoi se filtrează. Se bea îndulcit cu miere, cât mai cald posibil.
loading...
Loading...

One comment

  1. 1

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>