Cura cu DECOCT de PĂPĂDIE restabilește sănătatea într-un timp rapid

Păpădia conține principii amare care tonifică ficatul obosit, stimulează activitatea rinichilor și a intestinelor.

Prin toate aceste calități, ea are un rol esențial în eliminarea toxinelor.

Planta întreagă este un agent de curățare excepțional pentru organismul plin de deșeuri de metabolism sau de substanțe toxice din alimente, având nu mai puțin de patru ținte pe care acționează cu predilecție:

ficatul și colecistul – le stimulează activitatea, având și efecte drenoare și regenerative;

pancreasul – îl stimulează direct și îl protejează, deoarece scade direct glicemia și ȋmbunătățeşte capacitatea organismului de a procesa insulina;

rinichii – asupra cărora are un efect diuretic, dar și de curățare a nisipului format;

colonul – a cărui detoxifiere o stimulează direct, prin creșterea tranzitului și a motilității intestinale; este printre cele mai blânde și eficiente laxative cunoscute.

Rădăcinile păpădiei sunt mai bogate în principii active, de aceea este bine ca extractele să se prepare din rădăcini.

Decoct de păpădie

Decoctul de rădăcină de păpădie (Radix taraxaci), administrat constant, sub formă de cure, contribuie semnificativ la normalizarea circulației sângelui și a ritmului cardiac.

Este și un valoros tratament adjuvant în ciroză hepatică, cistită și dereglări ale glandei tiroide. Decoctul de rădăcină de păpădie contribuie și la eliminarea calculilor renali (pietre la rinichi), fiind un bun diuretic.

Decoctul de papadie elimina toxinele din organism si tonifica ficatul obosit

  • Prepararea decoctului

La 1 cană cu apă caldă (250 ml.) se adaugă 2 linguri (30 g) de rădăcină de păpădie uscată și mărunțită.

Preparatul se lasă să fiarbă la foc mic, timp de 15 minute, completându-se treptat apa care se evaporă. După ce se filtrează, decoctul poate fi păstrat la frigider cel mult 2 zile.

  • Administrare

Se administrează 30 ml. (2 linguri), de 3 ori pe zi, înainte de fiecare masă. Cura cu decoct de păpădie se ține vreme de 3 săptămani și poate fi reluată după 1 săptămână de pauză.

Precauții, contraindicații

Preparatele pe bază de păpădie nu sunt indicate în sarcină, alăptare. Persoanele alergice la muşețel, crizanteme, gălbenele, coada-șoricelului, margarete sau iod trebuie să evite produsele ce conțin păpădie.

Păpădia poate interacționa cu medicamentele pentru subțierea sângelui, diuretice, antibiotice, litiu, medicamente pentru diabet și alte medicamente ce sunt metabolizate de ficat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *