Rețete de slăbit

Cura cu CEAI de HIBISCUS: elimină apa din ţesuturi, stimulează digestia şi arderile din organism

Pentru a slăbi şi a păstra rezultatele, este nevoie de o alimentaţie adecvată, bogată în vitamine şi săracă în grăsimi.

De mare folos sunt şi remediile compuse din plante care stimulează digestia şi arderile din organism.

Datorită proprietăţilor sale laxative, şi nu jumai, ceaiul de hibiscus poate fi folosit cu succes şi în curele de slăbire.

Graţie proprietăţilor sale diuretice uşoare, acesta este, de asemenea, utilizat pentru a trata constipaţia, ceea ce ajută la pierderea în greutate, la îmbunătăţirea stării de sănătate a sistemului gastro-intestinal şi la prevenirea cancerului colorectal.

Ceaiul de hibiscus în lupta cu kilogramele în plus

Ceaiul de hibiscus (Hibiscus rosa sinensis), acrişor şi revitalizant, este un elixir care înviorează corpul şi mintea.

Reduce absorbţia de grăsimi şi de carbohidraţi din alimente, ajutând astfel la menţinerea unei greutăţi corporale optime.

Totodată, ceaiul de hibiscus are proprietăţi diuretice, eliminând apa în exces din ţesuturi.

Cura cu ceai de hibiscus

Ceaiul de hibiscus conţine inhibitori cu enzime care descompun zahărul şi amidonul. Prin descompunere, este redusă absorbţia de glucide în organism.

Ajută la pierderea în greutate şi menţinea masei musculare, fiind recomandat pentru diete, pentru scăderea colesterolului şi pentru efectul său diuretic.

Ceaiul de hibiscus reduce absorbtia de grasimi

  • Preparare şi administrare

Peste 4-5 flori de hibiscus se toarnă 1 ceaşcă de apă clocotită. Se acoperă, se lasă la infuzat timp de 10 minute, apoi se strecoară. La ȋnceput, apa se va locora întâi în violet, apoi în roşu.

Se consumă 4-5 ceşti pe zi, timp de maximum 30 de zile. Ajută organismul să accelereze metabolismul, să elimine excesul de apă şi să îmbunătăţească digestia.

Reduce producţia de zaharuri

Hibiscus inhibă absorbţia de glucoză şi de amidon când se consumă alimente pe bază de carbohidraţi.

Planta conţine o enzimă numită ‘’phaseolamin’’ care are rolul de a reduce producţia de zaharuri, contribuind astfel la menţinerea greutăţii, în ciuda consumului de carbohidraţi.

Are proprietăţi diuretice

Ceaiul de hibiscus are proprietăţi diuretice, ceea ce înseamnă că elimină apa în exces din ţesuturi.

Precauţii, contraindicaţii

Ceaiul de hibiscus este contraindicat în sarcină, alăptare, persoanelor cu tensiunea arterială mică. Este contraindicat celor care urmează un tratament de fertilitate (în doze mari, are efect de reducere a fertilităţii).

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>