Plante naturiste, Tratamente naturiste

Cum trebuie folosită PĂPĂDIA ca plantă – minune pentru FICAT şi RINICHI

Datorită principiilor amare, păpădia (Taraxacum officinale) tonifică ficatul obosit, stimulează activitatea rinichilor şi a intestinelor.

Prin aceste calităţi, păpădia are un rol esenţial în eliminarea toxinelor.

Păpădia detoxifică ficatul

Păpădia este o plantă cu proprietăţi tonice, utilă pentru detoxifierea ficatului. Frunzele sale au fost folosite de secole în medicina tradiţională, în special pentru un ficat sănătos.

Păpădia este un foarte bun diuretic natural, care elimină toxinele şi purifică sângele. Prin purificarea sângelui, ficatul este eliberat de stres şi are mai puţin de lucru.

Ficatul este organul care descompune majoritatea medicamentelor pe care le luăm şi elimină metaboliți din alcool şi alimente grase.

Această plantă aduce beneficii nu doar pentru ficat, dar, de asemenea, şi pentru partenerul său digestiv, vezica biliară – responsabilă pentru un flux biliar adecvat care să utilizeze grăsimile în mod corespunzător.

Cum ajutăm ficatul şi rinichii, cu păpădie

Papadia tonifica ficatul obosit si stimuleaza activitatea rinichilor

Una dintre cele mai simple şi eficiente metode de a elimina toxinele, de a tonifica ficatul obosit şi de a stimula activitatea rinichilor cu ajutorul păpădiei constă în prepararea infuziei:

  • Reţeta

Se adaugă 2 linguriţe de păpădie uscată (partea aeriană alcătuită din frunze) în 250 ml. apă. Se lasă să dea în clocot, se îndepărtează de pe foc, se acoperă şi se lasă la infuzat timp de 10 minute, după care se strecoară.

Nu se îndulceşte cu zahăr. Dacă nu se poate administra ca atare, se poate îndulci cu puţină miere de albine.

  • Administrare

Se beau 2 căni pe zi, una dimineaţa, pe stomacul gol, şi o cană seara, înainte de culcare, în cură de 3 săptămâni.

Elimină apa în exces din organism

Stilul de alimentaţie din zilele noastre presupune consumul a prea multă sare, ceea ce duce la retenţie de apă – o reală problemă pentru multe persoane.

Frunzele de păpădie sunt un diuretic eficient, ajutând la eliminarea apei în exces din organism şi scăzând în mod implicit tensiunea arterială.

Fiind şi o sursă naturală bogată de potasiu, un mineral care este de multe ori pierdut în timpul urinării, păpădia poate fi folosită în condiţii de siguranţă chiar şi atunci când retenţia de apă este relaţionată de probleme cardiace.

loading...
Loading...