Cum se Urmează Corect Cura de Toamnă cu Sucuri Naturale de Fructe şi Legume

Cura de toamnă cu sucuri naturale din legume şi fructe previne şi vindecă diverse boli, atunci când este urmată corect.

Cura de toamnă cu sucuri naturale nu este exclusivă, ci urmată alături de o alimentaţie bazată pe crudităţi.

Reguli generale în cura cu sucuri

♣ Sucurile vor fi preparate doar din legume şi fructe proaspete, cultivate cu îngrăşământ natural, curăţate, spălate şi stoarse prin centrifugare

♣ Pentru a benficia de calităţile terapeutice ale legumelor şi fructelor, sucurile vor fi întotdeauna proaspete, preparate zilnic

♣ Nu se fierb, nu se încălzesc la foc şi se folosesc doar la temperatura camerei

♣ În timpul curei cu sucuri, este interzisă sarea, pâinea din comerţ şi îndulcitorii artificiali; doar pâinea preparată în casă este permisă pentru consum.

Reţeta corectă de sucuri

Cantitatea de sucuri necesare pentru o zi:

500 ml. morcov, 200 ml. ţelină, 150 ml. varză albă, 90 ml. castravete, 60 ml. păstârnac, 60 – 120 ml. pătrunjel, 90 ml. gulie, 60 – 120 ml. salată, 90 ml. sfeclă roşie (băut ca atare sau amestecat cu suc de morcovi), 50 ml. cartofi (băut simplu şi imediat de la preparare), 500 ml. mere.

Tratament

→ Pentru întărirea sistemului imunitar şi vindecarea unor boli cronice, cura cu sucuri naturale va fi urmată timp de 2 luni.

→ Pentru dereglări hormonale, diabet sau cancer, cura cu sucuri  va fi urmată pe o durată de 6 luni – 1 an, până la vindecare totală.

sucuri naturale

Sucurile Naturale Intaresc Sistemul Imunitar

Bine de ştiut

1. Sucul de sfeclă roşie se poate păstra şi la frigider câteva ore, însă va fi scos cu 30 de minute înaintea administrării (trebuie să fie la temperatura camerei); în leucemie, cantitatea poate ajunge la 300 – 400 ml. pe zi, pentru cine suportă

2. Sucul de mere se va administra înaintea mesei (la orele 10 şi 16)

3. În bolile de nervi, cantitatea de suc de ţelină poate ajunge până la 250 – 400 ml pe zi, vreme de 2 luni

4. În cazul ulcerelor, gastritelor şi colitelor, sucurile vor fi compuse din morcovi, varză albă, ţelină, cartofi, castravete

5. În cazul bolnavilor cu metastaze, care prezintă dureri mari şi vomită, se vor administra doar sucurile şi cantităţile suportate

6. Sucurile vor fi băute cu imghitituri mici, rare

7. Sucurile se pot consuma separate sau amestecate, în funcţie de gust, excepţie făcând doar sucurile de sfeclă şi de cartofi, care se vor bea separat

8. Sucurile de legume nu se vor combina cu cele de fructe, întrucât dau balonări.

După terminarea curei

După terminarea curei, se vor introduce în alimentaţie produse naturale, bogate în enzime, precum germeni de grâu, lapte nefiert, zarzavat fraged, gălbenuş de ou, embrion de seminţe, lactate pregătite în casă din lapte crud, de la ţărani.

Alte alimente recomandate sunt seminţele de in, de floarea – soarelui, nucile, hrişca, plantele aromate, drojdia de bere, sarea de mare, mult usturoi, ceapa, uleiul de floarea – soarelui, de măsline, de in, presat la rece.

De asemenea, după terminarea curei de sucuri, se va consuma, ca băutură, apă de tărâţe de grâu, preparată astfel:

Într-un litru de apă rece se adaugă 5 linguri tărâţe proaspete de grâu. Se ţin la loc răcoros şi se lasă de seara până dimineaţa. Adoua zi se consumă doar lichidul (apa de tărâţe), agitând sticla periodic şi strecurând ‘’zeama’’.

Se prepară cu apă bună de izvor sau de fântână, zilnic (pentru a fi proaspătă). Se va evita apa minerală.

Loading...
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *